Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi’nde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Ağaç ve Fide Dikme Şenliğine” üniversite öğrencileri de katılım gösterdi.

Lisans ve Lisansüstü öğrencileri ile birlikte öğretim elemanlarının da yer aldığı 25 kişilik grup Manisa’dan gelen ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine rehberlik etti. MCBÜ Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Minareci önderliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilere fidan dikimi ve fide dikimleri uygulamalarında rehberlik yapıldı. Ayrıca, öğrencilere ata tohum ve önemi konusunda bilgiler verildi. 

Aynı zamanda Ekolojik Yaşam Merkezi projesinin danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Ersin Minareci, çok yoğun katılımla gerçekleşen bu etkinliğin ilk defa yapılmasına rağmen büyük bir ilgi gördüğünü, bundan sonra yapılması planlanan benzer çalışmalar için de büyük bir itici güç olacağını sözlerine ekledi.

MANİSA TARZANI’NI ANMA ETKİNLİKLERİ GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala “Öğrencilerin Obasya’da buluşmaları, fideleri dikmeleri yaşadıkları deniyim ve aldıkları bilgilerin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bundan böyle başta Manisa Celal Bayar Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkeziyle, Üniversitemizin diğer ilgili bölümleriyle, Manisa Kent Konseyi ve diğer STK’larla ve belediyelerimizle başlattığımız ortak çalışmaları çoğaltarak sürdüreceğiz. Her yıl Mayıs ayında etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerimizle ağaç ve fide dikim şenliklerinde buluşacağız. Yine Mayıs ayın içinde, 31 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Manisa Tarzanı’nı Anma ve Çevre Günlerini etkinliğini geleneksel hale getirmek için çalışacağız” dedi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Mustafa Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Çocukların ve gençlerin tohum ekip fide ve fidan dikerek doğayla bütünleştiği etkinlikte üretmenin coşkusunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Çocuklarımız için bir eğitim ve uygulama bahçesi yapmış olmaktan çok mutluyuz. Bu nedenle başta Zafer Kalkınma Ajansı olmak üzere tüm destek verenlere çalışmalarımıza katılanlara ve özellikle fideleri diken öğrencilerimize ve öğretmenlerine yürekten teşekkür ediyorum” 

Obasya’da düzenlenen fide ve ağaç dikim etkinliğe; Türk Hava Kurumu İlkokulu, Hedef Koleji, Yunus Emre İmam Hatip Lisesi, Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi etkinliğe toplam 252 öğrenci ile katıldı. Bir öğrenci grubu fide dikim işlerini yapıp alandan ayırılırken diğer bir öğrenci grubu çalışmalara katıldı. HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilisim