Akhisar’da Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu öğrencileri “Küçük Kalemler” imza günü etkinliği düzenledi. Öğretmenevi Cam Salonunda A. Vehbi Bakırlıoğlu öğrencileri kendi yazdıkları eserleri okuyucular ile buluşturdu. "Küçük Kalemler İmza Günü" sergisinin açılış kurdelesini Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, öğrenciler Ömer Asım Turgay, Fatih Erkan Koyuncuoğlu ve Eylül Ece Karaman ile birlikte kestiler. Küçük Kalemler İmza Günü etkinliğine 29 öğrenci 28 eser ile okuyucular ile buluşturan A.Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu Müdürü Ekrem Kurt ve projede emeği geçen Ayniye Özcan, Rehber Öğretmeni Büşra Özdemir, Sınıf Öğretmenleri Yasemin Yörük ve Cansu Dirikbil öğrenciler ile böyle bir etkinlikte buluşmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Öğrenciler Kaymakam Sabit Kaya ve Milletvekili Uğur Aydemir'e hikâye kitabı imzalayarak hediye ettiler.

YAZMAK KOLAY İŞ DEĞİL

  A.Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu Müdürü Ekrem Kurt, “Yazmak kolay bir iş değildir. Üstelik kitap yazmak hiç değildir. Sene başında projemizi sınıf öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize duyurduğumuzda adını yazdıran 80 civarında öğrencilerimizden geriye kalan 29 öğrencimizle bu etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İçerde yerlerini alan, eserlerini özverili çalışmalarıyla bitirip, tezgahında sergiye sunan bu öğrencilerimizi tebrik ediyor ve onların gelecekte geniş kitlelere hitap edecek eserler çıkartarak edebiyat sahnesinde yerlerini alacaklarına tüm samimiyetimle inanıyorum. Yetenek taramalarının ilkokullara hatta ana sınıflarına kadar indiği yeni kuşak döneminde yavrularımızın yeteneklerini akademik alanda olsun, kültür ve sanat alanlarında olsun, sporun birçok dallarında olsun erken yaşta tespit etmek ve onları bu alanlara yönlendirmek biz eğitimcilerin birinci vazifesi olduğunu düşünüyor ve okulumuzda ekip olarak bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Küçük Kalemler de bu projelerimizden bir tanesidir. Çok kitap okurlar. Çünkü yazmak için okumak şarttır. Yazı yazma yetileri akranlarına göre daha çok gelişir. Hayal dünyası gelişir, Ufku genişler. Yazarken düşüncelerini daha rahat ifade ederler. Özgüvenleri gelişir, Yazı yazma yeteneklerini erken ortaya çıkartır. Konuşmalarında olumlu gelişmeler gösterir. Araştırma ve bilgiye ulaşma becerileri gelişir. En önemlisi de kitaplığına ömür boyu unutamayacağı bir eserini bırakır” dedi.

GÜZEL BİR PROJE

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya; “Bugün burada uzun meslek hayatım boyunca hiç karşılaşmadığım bir projeyle karşı karşıyayım. Bunu bütün ülkeye yayılır inşallah diye sevinçle karşılıyorum. Yazar olmak, kitap yazmak herkesin cesaret edebileceği bir şey değil. Çocuklarımızın bu yaşta bu güzel ve fedakarca bu işe yönlendirilmesi onların yeteneklerinin ortaya çıkarılması öğretmenlerin, velilerin ve idarecilerimizin yapmış olduğu harika bir iş. Ben hepsini tebrik ediyorum" dedi.

HER ŞEY İÇİN OKUMALIYIZ

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Bugün çok değerli bir etkinlikte bir araya geldik. Bizi bir araya getiren Ekrem hocamıza, öğretmenlerimize yürekten teşekkür ederim. Biz millet olarak okuma alışkanlığı olmayan bir milletiz. Sadece yazmak için okumak değil okuma yazmaya başlayan herkesin kitabı elinden düşürmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü beşeri sermayede bizim çok güçlü olmamız lazım. Eğer yarınlara güçlü Türkiye olarak taşımak istiyorsak mutlaka beşeri sermayenin daha güçlü olmasından geçtiğini ifade etmek istiyorum. Bugün çocuklarımız yazmak için biraz okudular ama öğretmenlerimiz, velilerimiz çaba gösterdiler. Ama umuyorum sadece yazmak için değil de her şey için okumak gerektiğini bütün yavrularımıza aşılarız ve Türkiye’nin yarınları daha da aydınlık olur” dedi.  HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim