Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Seyhan, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak Alaşehir Ekmeğimize coğrafi işaret tescil aldık. Alaşehir Ekmeği özel sarı undan imal ediliyor, mayasında Alaşehir üzümlerinden elde edilmiş olan, pekmezi de kullanılarak, tüketiminde ayrı bir lezzet veriyor. Meşe odununda pişirilmesi gibi özelliklere sahip. Daha önce asma yaprağı ve Alaşehir Kapamasına tescil belgesi almıştık. Şimdi de adıyla özdeşleşen bir ekmek olan Alaşehir ekmeğinin coğrafi işaret belgesini aldık. Alaşehir’i marka şehir yapma çalışmalarımız devam edecek. Amacımız marka şehir Alaşehir’in marka ürünlerini ve marka kişilerini ön plana çıkararak, şehrimizin tanıtımını artırmak." dedi.
Alaşehirli fırıncı Necdet Yenikent, "Alaşehir ekmeğinin icadını babam İlhan Yenikent ilk kez 1978 yılında bulmuştu. O günden sonra Alaşehir ekmeği, Alaşehir’e dışarıdan gelenler tarafından aranmaya başladı. Alaşehir’e gelen herkes mutlaka Alaşehir ekmeğini alır, hatta yurt dışında çalışan vatandaşlarımız tatil dönüşü buz dolabında dondurarak, yurt dışına bile götürüyorlar." diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim