Almanya’da yaşayan Levent Celile Karakaş isimli gurbetçi Manisa Bedensel Engelliler Derneği’ne engellilere dağıtmak üzere 15 adet tekerlekli sandalye gönderdi. Geçen senede 15 tekerlekli sandalye göndererek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi engellilerin yüzünü güldürdü. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yasemin Yıldız, Levent Celile Karakaş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti, Manisa’da hayırseverlere fitre ve zekat bağışı çağrısında bulundu.  

İhtiyaç sahibi insanlar adına  

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yasemin Yıldız, “Almanya’dan güzel bir hayırseverimiz beni aradı ve size nasıl yardımcı olabilirim. Ne gibi sıkıntılarınız var diye sordu. Biz beden engelli olduğumuz için akülü arabaya çok ihtiyacımızın olduğunu söyledik. Her sağlıklı insan bir engelli adayı. Her gün aramıza birileri katılıyor. Bir türlü bu sayımızı eksiltemiyoruz. Almanya’dan gelen bu tekerlekli sandalyelerimizi Manisa’mızın 17 ilçesindeki mağdur, yoksul, bu tekerlekli sandalyeye çok ihtiyacı olan arkadaşlarımızın muhtarlıklarımız, kaymakamlıklarımızla, sosyal yardımlaşma vakfımızla, emniyetimizle paslaşarak yoksulu bulup bizzat götürüp teslim ediyoruz. Bu konuda hayırseverimiz Levent abimizi çok teşekkür ediyorum. Almanya’da güzel gurbetçilerimiz, güzel bir hayırseverlerimiz. Onlar bize verdikçe Cenabı Allah kazançlarına daha çok versin. Bizlerde engelli arkadaşlarımızın kanayan yarası olan bu tekerlekli sandalyeleri özellikle köylerde, kırsal alanda olan engelli, yaşlı ailelerimiz çok onlara vereceğiz. Hayırseverlerimizin bize yaptığı bağışları onlara gönderiyoruz. Bu yapılan bağışlar, zekatlar nereye gittiğini söylüyoruz. Allah onlardan razı olsun, böylece hem alan el hem veren el mutlu olacak” dedi. 

HAYIRSEVERLERE ZEKAT VE FİTRE ÇAĞRISI  

Manisa’daki hayırseverlere çağrıda bulunan Başkan Yıldız, “Manisa’daki hayırseverlerimize dernek adına çağrıda bulunuyorum. Hayırlarını böyle bilerek, görerek kime vermelerini rica ediyoruz. Bizler dernek olarak bizzat teslim ediyoruz. Özellikle bizde başımızı yastığa koyduğumuzda çok rahat ediyoruz. Dernek olarak kendimizi ispatlamış bir derneğiz. Hayırseverlerimizden zekatlarını, fitrelerini bekliyoruz. Bunları bizden yana kullansınlar. Bu konuda onlardan destek bekliyoruz. Zekatlarını tekerlekli sandalye ve akülü araba olarak kullansalar çok mutlu oluruz.” Dedi. CÜNEYT HASÇELİK  

Editör: TE Bilisim