Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara yönelik kitapları titizlikle incelemeye devam ediyor. Bakanlık tarafından incelenen kitaplar komisyon onayından geçerek çocuklara uygun olup olmadığına karar veriliyor. Bakan Göktaş, çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayarak, bu ilke çerçevesinde koruyucu ve önleyici hizmetler geliştirdiklerini ifade etti.
“Çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli adımları atıyoruz”
Bakan Göktaş, bugüne kadar bakanlık olarak iki bin 569 zararlı içerik hakkında işlem yaptıklarını belirterek;
“Bu kapsamda Bakanlık bünyesinde oluşturduğumuz “Çocuk İçin Dost Uygulamalar” (DUY) ile siber zorbalık, sanal dolandırıcılık, müstehcenlik, zararlı yazılımlar, çocukların yaş düzeylerine göre gelişimine zarar veren içerikler, çocuk hakları ve mahremiyetinin ihlali, sağlık için tehlikeli madde temini, kimlik hırsızlığı gibi çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek zararlı içeriklere müdahale ediyoruz. Riske maruz kaldığı belirlenen çocuklarımıza, yaşadıkları şehrin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla ulaşarak, bu çocuklarımızın sağlıklı gelişimini temin için gerekli adımları atıyoruz. Ekiplerimiz Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattı ile bugüne kadar dijital mecrada çocuklara yönelik 2.569 zararlı içerik hakkında işlem yaptı" dedi.
“Bin 990 kitap çocuk dostu”
Bakan Göktaş, her yıl onay alan çocuk kitaplarının, Çocuk Dostu Kitap Listesi ile açıklandığını belirterek;
“Çocuklara yönelik basılı eserler titizlikle inceleniyor. Komisyon tarafından çocuk kitapları listesine Nisan ayında 30 yeni yayın daha eklendi. Böylece 2018'den bu yana çocuk dostu olarak önerdiğimiz kitap sayısı bin 990’a ulaştı.” dedi.