YKS sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz yıl 21 bin 748 öğrencinin Şehit Prof. Dr. İlhan Varank ve 5 bin 439 öğrencinin de Uncubozköy Sağlık Kampüsü’ne kayıt yaptırdığını ifade eden İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2022-2023 dönemi için üniversiteli adaylara çağrı yaptı. 

“BÖYLESİ EKONOMİK KOŞULLARDA OKUMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Tüm öğrencilerin yanında olduklarını belirten Başkan Akan, “Üniversite, tüm bireylerin hayatlarını şekillendirdiği, geleceklerini belirlediği çok önemli bir eğitim kurumu. Yunusemre ilçemiz, geçtiğimiz yıl 27 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yaptı. İlçemiz, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı bir bölge. Ne yazık ki özellikle Muradiye Mahallemizde öğrencilerimizin sosyalleşebileceği alanlar çok kısıtlı. Manisa bir öğrenci şehri olması gerekirken, öğrencilerin İzmir’e kaçtığı bir il haline getirildi. Muradiye Mahallesi’ndeki altyapı sorunları, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerimizi zorluyor. İYİ Parti Yunusemre Gençlik Politikaları Başkanlığı ekibimizle birlikte Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ndeki öğrencilerimizin sorunlarını, taleplerini dinliyor ve onların üniversite hayatlarını en verimli şekilde geçirmeleri için projeler üretiyoruz” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ülkemizin ekonomisinin ne kadar kötü yönetildiği su götürmez bir gerçek. Özellikle son 1 yıldır Türk milletinin üzerinde denenen sözde ekonomi modeli nedeniyle her geçen gün daha da fakirleşiyoruz. Ne yazık ki bu fakirleşme politikasının bedelini üniversite öğrencileri de ödüyor. Muradiye Mahallemizde 1+1 ev kiraları bile bin 500 TL’den başlıyor. Böylesine zorlu ekonomik koşulların olduğu bir ülkede öğrenci olmanın ne kadar zorlu olduğunu anlıyoruz. Buradan Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine kayıt yaptıracak olan gençlerimize sesleniyorum; her türlü ihtiyacınız için İYİ Parti Yunusemre İlçe Bşakanlığı’nın kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Manisa’yı ve Yunusemremizi bir öğrenci kenti yapmak için üniversiteli gençlerimizle dayanışmaya devam edeceğiz. Bir derdi, talebi, ya da görüşü olan tüm gençlerimizi İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanlığımıza bekliyoruz” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim