Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı ardından, konut kredilerinde faizin 0.99’dan kullandırılacağı ve ilk ev alacaklar için 2 milyon TL’ye kadar kredi verileceği ifade edildi.

“300 BİN TL’NİN AYLIK ÖDEMESİ 4 BİN 283 TL, VATANDAŞ O PARAYLA 1 AY GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, konut kredisinin müjde gibi verildiğini ancak vatandaşın alım gücünün kalmadığını ifade etti. İYİ Partili Akan, “Seçime kısa bir süre kala halka boş vaatler vererek seçim ekonomisi yaratmaya çalışıyorlar. Türk milleti, fırından ekmek alırken bile iki kere düşünecek duruma getirildi. Vatandaşlarımız bırakın kredi ödemeyi, elektrik faturasını ödemekte zorlanıyor. Asgari ücretle yaşamaya çalışan bir vatandaşımız için 2 milyon TL’nin ne kadar büyük bir para olduğunu göremeyecek kadar gerçeklikten koptular. Manisamızda 2+1, sıfır binadan alınacak ve sosyal anlamda gelişmiş olan bir mahalleden bulunacak ev 750 bin TL’den başlıyor. İnşaat maliyetleri ortada. 300 bin TL’lik kredinin aylık ödemesi 4 bin 283 TL. Vatandaşlarımız bu parayla 1 ay boyunca yaşamaya, geçinmeye çalışıyor” dedi. 

“YAPTIĞINIZ HAMLELER SANDIKTA SİZİ KURTARMAYACAK”

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Rakamlar ortada. İktidara bir kez daha sesleniyoruz, bu ülke için yapacağınız en iyi şey erken seçim kararı almaktır. Vatandaşımız sandıkta bu yoksulluğun, yolsuzluğun, liyakatsizliğin hesabını sizlere soracak. Türkiye bir an önce erken seçime gitmeli ve bu iktidardan kurtulmalıdır.  İYİ Parti’nin kadrolarıyla Türkiye’yi refaha kavuşturacağız” HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilisim