“BAŞKAN ERGÜN GAZIMIZI MI ALIYOR?”

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sorunun çözümü için oda başkanlarıyla bir araya geldiğini söyleyen Dalkara, o görüşmeden bu yana herhangi bir adım atılmadığını vurgulayarak, “Yoksa sayın belediye başkanımız oda başkanlarının gazını mı aldı? En kısa zamanda da sonuç almak istiyoruz. Lütfen bizi oyalamayın. Esnaf oyalama gibi görüyor. Bizde ona cevap veremiyoruz. Lütfen sabrımızı taşırmayın. Sorunu bir an önce çözün” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sıfır işgaliye uygulaması kapsamında esnaflara yaptırım uygulamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde esnaflardan gelen tepkiler üzerine oda başkanları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Ergün, sorunun çözüleceğini açıkladı ama olumlu bir adım atılmadı. Manisa Seyyar Tuhafiye ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Dalkara, esnaf adına sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti. 

“MÜCADELESİNİ YAPACAĞIM”

Başkan Dalkara, “Aylardan beri süren Manisa Büyükşehir Belediyemizin sıfır işgal uygulaması ve daha ciddi yaptırımlar yapması konusunda esnafımız mağdur olmuş. Bu sıkıntının giderilmesi konusunda da geçenlerde de bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere bu konuyu halledeceğini ve bir çözüm getirileceğini ifade ettiler. Ama baktığımızda aynı durum devam ediyor. Aynı yaptırımlar devam etmekte. Bunun ne zaman uygulanacağı konusunda merak ediyoruz. Yoksa sayın belediye başkanımız bizim gazımızı mı aldı? Oda başkanlarınızın gazını mı aldı? Veya bize bu uygulama konusunda kararı devam mı edecek?  Bu konu hakkında çok ivedi bir şekilde bir çözüm istiyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum. Kendi esnafım adına konuşuyorum, odam adına konuşuyorum. Ben bu kurumda başkan olduğum müddetçe esnafın temsilcisi olduğum müddetçe sıfır uygulamanın karşısında olduğumu kesin ifade etmek istiyorum. Mücadelesini yapacağım. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. 

“SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN” 

Sarı, kırmızı hat veya renkli kaldırım uygulamasını öneren Dalkara, “Bir sorun olduğunu söyledi belediye başkanımız.  Kaldırım işgali konusunda aynı fikirdeyiz ama dükkan önü olayına baktığımızda kaldırımın durumuna göre sorun var ise bunun çözümünü de söyledik. Bülent Kar belediye başkanımızın döneminden beri dilimde tüy bitti. Aynı ifadeyi, aynı çözümü yine gündeme getiriyorum. Sarı hat kaldırımın durumuna göre yayaların ve vatandaşlarımızın önce geçiş üstünlüğünü sağlayarak kaldırımın pozisyonuna göre verilecek olan dükkan önüne müsaadenin sarı ve kırmızı hat veya renkli kaldırım uygulamasıyla bu işin çözüleceğini ifade etmek istiyorum. Eğer bu uygulama yapılır ise bu çözüm tarihe gömülür, bu çözüm yok olur. Yani burada esnafımıza da memnun etmiş oluruz vatandaşımızı da. Sayın belediye başkanıma buradan çağrı yapmak istiyorum. Sayın başkanım siz esnaf dostusunuz. Esnafın yanında olduğunuzu her seferinde ifade ediyorsunuz. Bende aynı şekilde düşünüyorum. Sizler bu sıkıntılı dönemde esnafımızın yanında olmanız gerektiğini, bu büyük sorunun ivedilikle halledilmesi konusunda sizden rica ediyorum. Çünkü size arayamıyorlar, size ulaşamıyorlar. Ama esnafımız bizi telefonlarla, odamıza gelerek başka yönlerden bizi arayıp bize bu konuda mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Bizde onların hak ve menfaatlerini korumak zorundayız. Sıkıntılarını en iyi şekilde, en hızlı şekilde çözmek zorundayız. Onun için sayın başkanım bir daha düşünün, bu sorunu hızlı bir şekilde halledin. Yani sarı, kırmızı hat veya renkli kaldırım uygulamasını hayata geçirin. Bunun dışında bizi daha fazla oyalamayın. Bu konu kaç gündür hal oluyor, çözülüyor söylemlerinizle gerçek söylemde bir olmadığını ifade etmek istiyorum. Lütfen esnafın sesi olarak çarşı esnafının temsilcisi olarak sizden bu uygulamanın, sorunun çözülmesini istiyoruz. En kısa zamanda da sonuç almak istiyoruz. Sayın başkanım son söylemek istediğim şudur. Lütfen bizi oyalamayın. Esnaf oyalama gibi görüyor. Bizde ona cevap veremiyoruz. Lütfen sabrımızı taşırmayın” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK


 
Editör: TE Bilisim