Başkan Ergün’ü Akçay’a şikayet eden esnaflar sorunun çözülmesini istedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sıfır işgaliye uygulaması devam ediyor. Bu durumdan en çok mağdur olan esnaflar derdini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yerine MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a anlattı. Büyükşehrin başlattığı sıfır işgaliye uygulaması ile büyük sorunlar yaşayan Şehzadeler ilçesi 2. Anafartalar Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan esnaflar, MHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önünü kesmek istediler. Ancak Başkan Ergün’den önce MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, resmi plakalı aracıyla geçince onu durdular.

HER GÜN SIKINTI YAŞIYORUZ

Esnaflar, “Biz bu sıfır işgaliye nedeniyle büyük sorun yaşıyoruz. Başkan gelecek eşyaları içeri alın diyorlar. Bayramda 2 kuruş kazanalım diyoruz ona da izin vermiyorlar. Her gün sıkıntı yaşıyoruz. Her esnafın başında 10 tane zabıta var. Sandalyesiz masasız olur mu?  Bu yıllardan beri devam eden bir gelenek. Masa sandalyeleri kaldırın diyorlar. Dışarıya sandalye koymak yasak. Esnaflar olarak bu sıkıntıyı her gün yaşıyoruz. Esnafın sorunlarını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’na söyleyin” dediler.

BU SORUN BANA NASIL GELDİ ANLAMIŞ DEĞİLİM

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay,” Meseleyi bir anlatın bakalım. Ferhat figanla değil de meseleyi anlatın. Ben de geçiyorum, herkes geçiyor buradan. Bu sorun odalar falan varken bana nasıl geldi anlamış değilim. Belediye ve odalar işbirliği ile bu sorunlar çözülebilir. Gereği yapılacak” dedi. Akçay, daha sonra aracına binip iftara katıldı.CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim