Geçtiğimiz günlerde Aydın- Efeler Güzelhisar KYK Yurdunda yaşanan asansör kazasının ardından ülke genelinde birçok yurtta aynı sorunların yaşandığını dile getiren İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir konu hakkında şunları söyledi;

“Öncelikle Aydında yaşanan kazada hayatını kaybeden genç kardeşimiz Zeren Ertaş’a Allahtan rahmet, acılı ailesine başsağlığı, yaralanan öğrencilerimize de acil şifalar diliyorum. KYK Yurtlarında neler oluyor? Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz? Hükümet yetkililerinden, bakanlıktan konu hakkında bir açıklama bekliyoruz. Ama yok!  Aydında yaşanan asansör kazasının ardından, Osmaniye, Ordu, Çorum, İstanbul gibi illerimizde de KYK Yurtlarında asansör kazaları yaşandı. KYK Yurtlarının neredeyse hepsinden asansör, elektrik ve su tesisatları hakkında sorunlar yaşanıyor. Ailelerin çocuklarını emanet ettiği hükümet yurtlarda çocuklarımızın can güvenliğini sağlayamıyor. Bir canımızın daha gitmemesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarının acilen denetlenmesi ve gereken önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.


“Yemekler Sağlıksız ve Böcekli! ”
KYK Yurtlarında yemeklerin sağlıksız, öğrencilerin kaldığı odaların da yetersiz olduğunu dile getiren Başkan İksir, Kendilerinin de görüştüğü öğrencilerden aynı sorunları duyduklarını söyledi ve sözlerine devam etti; “ KYK Yurtlarının durumu içler acısı, yurtlarda kalan öğrencilerimizden sürekli mesaj alıyoruz. Özellikle yemeklerden şikayetçi olduklarını söyleyen öğrenciler, öğünler yetersiz olduğu gibi son kullanma tarihi geçmiş ve böceklenmiş yemeklerin verildiğini söylüyorlar. Ailelerin gözlerinden sakındığı, binbir emekle okutmaya çalıştığı gençlerimiz yurtlarda resmen eziyet görüyor. Hiç kimse öğrencilere bu şekilde eziyet edemez, bakanlığın görevi yurtlarda kalan öğrencilere sağlıklı, temiz ve yeterli yemek sağlamaktır. Öğrencilerimizin bir diğer büyük sorunu da odaların yetersizliği. küçücük odalara dolap ve yatakları koyduktan sonra adım atacak bir alan kalmadığını, odalarında sağlıksız ve temiz olmadığını söyleyen öğrencilerimiz okumaya mı geldik? Yoksa eziyet çekmeye mi belli değil diyor” dedi.

“Öğrenciİntiharların Önüne Geçmeli”
Son iki haftada 5. Öğrenci intiharı yaşandığını dile getiren İYİ Parti’li İksir sözlerini şu şekilde sonlandırdı;

“Geleceğimizin teminatı gençlerimize okullarını bitirip, ülkemize hizmet etmeleri için çok iyi imkanlar sunup, çağdaş ülkelerdeki yaşıtları ile aynı ortamı sağlamamız gerekirken, maalesef biz gençlerimizin intiharlarını, ölümlerini ve isyanlarını izliyoruz. Geçtiğimiz iki hafta içerisinde KYK yurtlarında yaşananlar artık bardağın taşmasına sebep oldu. Dün akşam Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi genç bir kardeşimiz daha kaldığı yurtta intihar ederek hayata veda etti. Bu 2 hafta içerisinde 5. Öğrenci intiharı oldu. Hükümet daha ne kadar bu duruma seyirci kalacak? Gençlerin sorunlarını görmezden gelmeye devam mı edecek? Ekonomik şartlar altında ezilen gençlerimizin artık sesini duyun. Bir nesil yönetimsizlik ve beceriksizlik yüzünden ölüyor. Ekonomik sıkıntılar ve yurtlarda yapılan baskılar yüzünden intihar eden gençlerimiz için kredi ve bursların artırılması ve öğrencilere psikolojik destek verilmesi gerekiyor. İYİ Parti olarak gençlerimizin tüm sorunlarında yanlarındayız. TBMM’de de milletvekillerimiz gençlerimizin sorunlarını dile getirmeye devam edecekler. Bu ülkenin teminatı gençlerimizi yalnız bırakmayacağız.”

Türk dünyası bu evde konaklayacak Türk dünyası bu evde konaklayacak

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK