“SENİ KİMSE TANIMIYOR”

Manisaspor ile Manisa FK arasındaki gerilim tarafların geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamalar ile daha da büyüdü.

Manisa FK Başkan Vekili Engin Anlı tarafından yapılan açıklamada, Manisaspor için kullanılan ifadeler, Manisaspor kulübü tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı. 

Öte yandan, eski AK Partili isimlerden Gürkan Kızıltuğ’dan da Manisa FK Başkan Vekili Engin Anlı’ya çok sert tepki geldi. 

ENGİN ANLI NE DEMİŞTİ?

Manisa FK Başkan Vekili Engin Anlı yaptığı açıklamada, “Manisa FK olarak ne kimsenin yerinde gözümüz var ne de art niyetli farklı planlarımız. Bizim tek amacımız Manisa şehrini en iyi şekilde temsil etmek ve Manisaspor'un şehrimize yaşattığı güzel duyguları, heyecanları tekrar yaşatmak. Bu vesileyle Manisalı futbolseverlere bir kez daha sesleniyorum. Taraftarıyla, STK'larıyla, OSB'siyle, üniversitesiyle, şehrin tüm dinamikleriyle gelin birlik olalım ve Manisa’mızı yeniden layık olduğu yerlere taşıyalım. Bu birlikteliği sağlarsak işte o zaman kimse bizim önümüzde duramaz. Çünkü biz Manisa’yız" ifadelerine yer vermişti.

“DAMAT KONTENJANINDAN GELDİ”

Engin Anlı’nın açıklamalarının ardından Manisaspor Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ “Manisaspor yönetimi tarafından açılmış olan isim hakkı davası ile ilgili bugün basında çıkan haberlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, "Manisa ismini kullanan şahıs şirketi takım tarafından kamuoyunu aydınlatmak amacıyla basına bir yazı gönderilmiştir. Basına gönderilen yazıda anlatılmak istenen, dava sonucunun dışında hepimizin hayretle okuduğu ifadeler yer almaktadır. Anlatılmak istenenin bir dava sonucu olması beklenirken, kendisi Manisalı olmayan, Manisa’ya damat kontenjanından 4-5 yıl önce gelip, hem makam sahibi hem futbol kulübü sahibi olmuş olan Engin futbol bilgili beyefendinin; çok daha farklı kelimeler ile Manisaspor camiasına hizmet etmiş, Manisaspor için dava açmış, yönetici, başkan ve Manisalıları itham altında bırakan sözleri ile farklı bir anlam yüklenmiş bize de cevap hakkı doğmuştur. Ayrıca başkanı ve başkan yardımcısı bile Manisalı olmayan, kayınpederleri yada ağabeyleri bir gün görevden giderse, Manisa’da yaşamayacak olan bu başkan ve başkan vekili arkadaşların bir diğer iddiası da; Manisaspor’un hakkını arayanların rant peşinde olduğudur. Bu iddia kadar fıkra bir durum yoktur. Sosyal medyayı ve yıllardır sizleri takip eden Manisa kamuoyunun kimin nerden geldiğini, nerden ne rant elde ettiğini, geçmişini ve şu anki durumunu bildiğini, bildiğimiz için, sizin tabiriniz ile bu sözleri komik buluyoruz. Sevgili başkan vekili, Manisalı olmayan başkanı ve şirket takımındaki Manisalılara da bir sözümüz çoğunuz şanlı Manisaspor'u çocuklukta babanızın, abinizin omzunda izlediniz. 2. liglerde, 3. liglerde Tarzan olarak izlediniz ve çoğunuz şanlı Manisaspor ’da yönetici olarak görev yaptınız. Belki de Manisaspor’un bu duruma düşmesinde en büyük pay sahibisiniz. Manisalı olmayan bu iki şahsın kulübüne hizmet ederken gücün ve iktidarın yanındasınız. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek sizi Manisaspor’a hizmet eden kişilere saygılı olmanız konusunda ikaz ediyor, kamuoyu önünde uyarıyoruz." ifadelerine yer verildi.

“CEVAP VERMEYE KALKARSAN REZİL OLURSUN”

Manisa FK Başkan Vekili Engin Anlı’nın açıklamalarının ardından AK Parti’nin il yönetiminde bulunan ve daha sonrasında istifa eden Gürkan Kızıltuğ’dan da çok sert bir açıklama geldi. Kızıltuğ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “ Şimdi buradan Manisa FK Vekili arkadaşa sesleniyorum. Ben Manisayım demişsin. Bir seni Manisa’da kimse tanımıyor. İki benim bildiğim sen İzmirlisin.  Üç bana sosyal medyadan ya da sokaklarda cevap vermeye kalkarsan rezil olursun. Çünkü biz Manisa’yız” dedi.  LEYLA DOĞAN


 
Editör: TE Bilisim