Manisa Meydan Gazetesi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayınlarla kentin siyasi gündem nabzını tutmaya devam ediyor. “Gündem Özel” programının konuğu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ oldu. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı adaylığından, 2024’te yapılacak yerel seçimlere kadar birçok farklı konuda gündeme bomba gibi düşecek açıklamalara imza attı.
“TÜRKİYE ÇOK CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ İÇERİSİNDE”
Gelecek Partisi’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin 50 ilini gezdiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu vurguladı. “Vatandaşlarımız doğuyor, eğitim alıyor, evleniyor, önce araba, sonra ev kredisi ödüuyor, daha sonra çocuklarını okutuyor ve bırakın yurtdışını, Bodrum’u, Marmaris’i, İzmir’i, İstanbul’u, Ankara’yı bile görmeden hayata veda ediyor” diyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti iktidarının Türkiye’nin ekonomik sorunlarına çözüm bulamayacağını, yolsuzluğun ve liyakatsizliğin had safhalarda olduğuna vurgu yaptı.  
“AK PARTİ YÜZDE 20’NİN, MHP YÜZDE 5’İN ALTINDA”
Anket şirketlerinin bir kısmının verilerine güvenmediğini söyleyen Özdağ, “Vatandaş korkuyor ama her geçen gün korku iklimi dağılıyor. Bazı anket firmalarının ahlaki davranmadığını görüyoruz. Bugün memur ve devlette işçi olanlar Cumhur ittifakı diyor, çünkü isimlerinin verileceğinden korkuyorlar. Bunlar doğru değil. AK Parti yüzde 20’nin, MHP yüzde 5’in altındadır” dedi.
“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ BELLİ”
Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu söyleyen Selçuk Özdağ, “Bizim adayımız bellidir. Türkiye’ye gelecek olan aday demokrat olmalıdır, şeffaf olmalıdır. Türkiye’deki her sosyal katmana hitap etmeli, dürüstlüğüyle, ahlakıyla herkese hitap edebilmeli. Bir geçiş dönemi zaten bu. 2,5-3 yıllık bir restorasyon dönemi olacak, çünkü buradaki yetkileri verdiğiniz kişi yarı tanrı olabilir, bu yetkileri kötüye kullanabilir. Biz, bu yetkileri kötüye kullanmayacak, ihtiraslarının olmadığı, sadece millet için çalışan ve parlamenter sisteme geçişi sağlayacak bir Cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu aday Türkiye’de sosyal demokratlara, muhafazakarlara, sekülerlere hitap edecek biri olmalı. Ve bu kişi belli” diye konuştu.
“SEÇİM HESAPLARI TUTMAYACAK”
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TBMM Anayasa Komisyonu’ndan geçen yeni Seçim Yasası Tasarısı ile ilgili de konuştu. Özdağ, “Cumhur ittifakı için CHP’nin, HDP’nin fazla vekil çıkartması önemli değil, bunlarla kazanamıyorlar. Buradaki amaç öncelikle Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile, daha sonra Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal ile hesaplaşmak. Bizim A planımız da, B planımız da, C planımız da hazır, hepsini konuşuyoruz. 6’lı masa, güçlendirilmiş parlamenter sisteme kadar devam edecek. Erdoğan’ın, Bahçeli’nin aklı var da bizim aklımız yok mu? Hepimiz devleti tanıyoruz, tecrübemiz var. Bu bir siyasi hesaplaşmadır ama hesapları tutmayacak” dedi.
“HAYALİMDE SİYASETİMİN FİNALİNİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK YAPMAK VAR”
2024 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “Manisa’da hem milletvekilleri, hem de belediye başkanları başarısız. Covid sürecinde esnaflara, vatandaşlara çiftçilere ne yaptılar? Kentsel dönüşümü yapamadılar, Manisa’da mahallelerin imar işlerini halledemediler. Çiftçi, öğrenci, esnaf, sanayici perişan. Ankara başarılı değil ki, Manisa başarılı olsun. Manisa’da kimin işini görecekler? Benim bir koltuk amacım olsaydı bana AK Parti’den de, İYİ Parti’den de yapılan teklifi kabul ederdim. İlçelere, mahallelere gitmiyorlar, başarısızlar. Ben Anadolu çocuğuyum, bu topraklardan geldim. Manisa, benim acılarıma annelik yapan şehir. Ben hiç kimseye ayrım yapmadan hizmet ettim. Hedefimizde Büyükşehir var. O zaman bana AK Parti’den ‘Büyükşehir adayımız sensin’ denmişti, ittifak bozulmuştu. Ayrı ayrı girelim dediklerimizde Mehmet Özhaseki beni aradı, ‘hazırlanın’ dedi. Berk Mersinli o zaman İl Başkanı’ydı, biliyor bunları. Bunları ilk defa bu kadar şeffaf açıklıyorum. Sonra tekrar ittifak gelince MHP’ye bırakıldı. Ben AK Parti’ye şunu söyledim; Cengiz Ergün 3 defa 4 ayak üstüne düşmüş bir adam. 2 defa CHP oylarıyla seçilmiş, bir defa da AK Parti oylarıyla seçilecek. Niye seçilsin bu adam? Madem bu kadar güçlü, MHP’den aday olsun. AK Parti kazanınca da, MHP kazanınca da Cumhur ittifakı kazanıyor. Yarışalım dedim, kabul etmediler. AK Parti’nin hedefi Ankara ve İstanbul’u almaktı, MHP’nin de hedefi Adana, Manisa ve Mersin’i kaybetmemekti. Bütün ittifak bunun üzerine bina edilmişti. Diğerine gelince, benim meselem koltuk değildi, Meral hanım (İYİ Parti) bana teklif etti. Ben bu kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum. Manisa, benim acılarıma annelik yapan şehir. Manisa’ya hizmet etmek istiyorum. Benim hayalimde siyasetimin finalini Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapmak vardır. Kaderimde varsa olur, kaderimde yoksa da rıza gösteririm.
“CENGİZ ERGÜN BENİMLE YARIŞAMAYACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN SİYASETİ BIRAKACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ son olarak şu ifadeleri kullandı, “Yarışmak isteyenler varsa da beklerim, biliyorum onları. İnşallah orada yarışmak isterler. Hem Cengiz Ergün yarışmak istiyorsa beklerim, büyük bir ihtimalle siyaseti bırakacak. Çünkü benimle yarışamayacağını bildiği için de siyaseti bırakacak diye düşünüyorum. Diğer taraftan Cumhur ittifakı, burada AK Parti’ye verecekse adaylığı, kim aday olacaksa olsun. Hatta beraberce de aday olabilirler. Hani Eş Genel Başkan diyorlar ya, bunlar 2-3 Belediye Başkanı adayı da olabilirler. 8 saat biri, 8 saat biri, 8 saat biri yapabilir. Bu şekilde de karşımıza çıkabilirler, bekleriz” UTKU YILMAZ
 
Editör: TE Bilisim