Manisa’da Yaz Kur’an kurslarında çocuklar öğrenirken eğleniyor. Çocuklar bir yandan Kur’an-ı Kerim, Elifba öğreniyor bir yandan sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor. Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Diyanet Gençlik Spor Kulübü il genelindeki camilerde Yaz Kur’an kurslarına katılan çocukların camilerde güzelce vakit geçirmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Çeşitli parkurlar hazırlanıyor. Çocuklar halat çekme, çuval, zeka oyunları oynuyor. Tarihi Hatuniye Camii’nde gerçekleşen etkinliğe Müftü Yardımcıları Mehmet Ceyhan ve Ömer Kayhan da katıldı. Çocukların eğlencesine ortak oldu.

Eğlenirken öğreniyoruz

Manisa Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörü ve Şehzadeler Vaizi Mahmut Gözcü, “Biz burada Manisa İl Milli Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Diyanet Gençlik Spor Kulübü olarak 17 ilçemizde yaz Kuran kurslarında camilerimize gelen öğrencilerimizle beraber etkinlikler yapıyoruz. Etkinlik sırası Hatuniye Camiinde. Burada birçok oyunumuz var. Parkur oyunumuz var. Çuval oyunu, halat çekme, zeka oyunları. Şehir merkezimizde, 17 ilçemizde ve köy camilerinde uygun olan tüm yaz kuran kurslarındaki çocukları eğlendirmeye çalışıyoruz. Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Eğlenirken öğreniyoruz, öğrenirken de eğlendiriyoruz. Çocuklarımız Yaz Kur’an kurslarında Elifba, Kuran öğrenirken aynı zamanda etkinliklerle zihin dünyalarını geliştirmeye ve kurslardaki eğitimi daha kaliteli hala getirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımız burada hem enerjilerini atıyorlar, hem Kuran eğitimlerini alıyorlar” dedi.  

Camide güzel vakit geçirmiş oluyorlar

Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, “Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü başkanlığında Diyanet Spor Kulübü olarak Yaz Kuran kurslarına, camiye gelen çocuklarımızı eğlendirmek, onların daha eğlenceli vakit geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Burada çeşitli oyun parkurları düzenliyoruz. Camiler arası futbol turnuvaları düzenliyoruz. Çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor böylece camide daha güzel vakit geçirmiş oluyor” dedi.  CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim