Cami bahçelerinde kurulan parkurlarda atletizm, voleybol, badminton, zeka oyunları gibi sporların yanı sıra halat çekme, ip atlama ve çuval yarışı gibi etkinlikler düzenlenerek, kursların daha eğlenceli hale gelmesi sağlanıyor. Camilerdeki spor uygulaması çocukların yaz Kur’an kurslarına olan ilgisini artırırken, bundan din görevlileri ve aileler de büyük memnuniyet duyuyor.

Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ile Manisa Müftülüğü İl Gençlik koordinatörlüğünde 17 ilçede yürütülen proje kapsamında yaz Kur’an kurslarına gelen öğrenciler, dini bilgileri öğrenmenin yanı sıra, spor yaparak eğleniyorlar. Camilerdeki spor uygulaması ile çocukların Kur’an kurslarına olan ilgisi artarken, bundan din görevlileri ve aileler de büyük memnuniyet duyuyor. Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi TOKİ Mimar Sinan camisini ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi. Kur’an okuyan öğrencileri dinleyen Soykök, daha sonra çeşitli spor aktivitelerinde bulunarak, çocuklarla eğlendi. Kur’an kursu öğrencilerinden Ahmet Enes Özben, “Sabah 10.00 gibi Kur’an ile güne başlıyoruz. Ders ardından hocalarımız öncülüğünde spor yapıyoruz. Çok güzel ve çok eğleniyoruz. Spor sayesinde camiye koşa koşa geliyoruz” diye konuştu. Bir diğer öğrenci Eylül Nurşen ise, “Bugün çok eğlendik, çok güzel anlar yaşadık” dedi.

“Camiler çocukların evi”

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Yaz Kur’an kurslarımız, yaz aylarımızın en büyük eğlencesi. Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız çocuklarımız ile şenleniyor. Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim eğitimi, din eğitimi, siyer eğitiminin yanı sıra camide hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl il genelinde 32 bin yaz Kur’an kursu öğrencimiz vardı. Bu sene 1800 camimizde 41 bin öğrencimiz eğitim görüyor. 17 ilçemizde merkezi camilerde oyun etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza farklı bir hikaye ve anı oluşturuyoruz. Camiler çocuklarla güzel. Camiler, çocukların ve gençlerin evi.” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim