CHP’nin gündeme taşıdığı konuyla ilgili MHP’den ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklama ile iddialara yanıt gecikmedi. 
CHP Manisa il başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında hem MHP’nin hem de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamalarına jet cevap geldi. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Levent, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı. 
SARUHANLI BELEDİYE BAŞKANI BİLGİN İDDİALARA YANIT VERDİ
Basın toplantısında söz alan CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, MHP il ve ilçe başkanın kendisiyle ilgili iddialarına belgelerle yanıt verdi. 
2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçildikten sonra bu tür iddialar ve iftiralar ile muhatap olduğunu dile getiren belediye başkanı Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP Manisa İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında İl Başkanı Sayın Murat Öner’in şahsım ve Saruhanlı Belediye Başkanlığı hakkındaki; gerçeğe aykırı, hukuka aykırı, ahlaka aykırı açıklamalarını Milliyetçi Hareket Partisi adına üzüntüyle izledim. 2019 yılından bu yana sosyal medya üzerinden sayısız tehdit, sahte hesap ve muhtelif iftira kampanyasının muhatabı oldum. Adeta aşağı baksam şikayet edildim, yukarı baksam şikayet edildim. Bu şikayetler nedeniyle sayısız müfettiş incelemesi, ön araştırma ve ön incelemenin de muhatabı oldum. Tüm bu hukuksuzluklara karşı gerekli yasal başvuruları yaptım, benden istenen belge ve bilgileri eksiksiz sundum, ifadeleri verdim. Netice olarak, her ne kadar İçişleri Bakanı tarafından hakkımda bir kısım soruşturma izinleri verilmişse de Danıştay 1. Dairesi’nin kararlarıyla bu kararlar kaldırılmıştır. Sayın Murat Öner’in toplantıda ‘28.05.2021 tarihli rapor’ dediği rapor 26.05.2021 tarihli rapordur. Bu rapora dayalı olarak bakan tarafından hakkımda verilen soruşturma izni Danıştay 1. Dairesi tarafından 25 Ocak 2022 tarih ve 2022/132 E.- 43 K. sayılı kararla kaldırılmıştır. Tekrar ifade etmeyi yararlı görüyorum: Soruşturma izni, yüksek mahkeme tarafından kaldırılmıştır. Saruhanlı ve şahsım hakkında geçmişten bu yana ileri sürülen tüm iddiaların nedeni, siyasi yenilmişlik hissi ve şahsi menfaatlerin zarar görmesidir.  Üç dönem yani 15 yıl boyunca Saruhanlı Belediyesi'ne AKP’den seçilen belediye başkanı yönetmiştir. Ancak, son seçimde AKP’li belediye başkan adayı seçimi kazanamamıştır. Bu aynı zamanda AKP ile MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakının da seçimi kaybetmesi anlamına gelmektedir. MHP, 2019 Mahalli İdare Seçimlerinde Saruhanlı İlçesinde belediye başkan adayı çıkarmamış ve AKP’nin desteklemiştir. Ancak her şeye rağmen büyük bir oy farkı ile halk beni Saruhanlı Belediye başkanı olarak seçmiştir. İlçedeki siyasi rakipler bu yenilgiyi il başkanlıklarına, il başkanlıkları da parti genel merkezlerine izah edememektedir.”
MHP İL BAŞKANINA SESLENDİ
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin açıklamasının son kısmında MHP İl Başkanı Murat Öner’e seslenerek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Devamında, hakkımda asılsız birçok ihbar mektubu, iddia ve karalama kampanyası arka arkaya gelmiştir. Ancak, ‘Allah, doğrunun yanındadır’. Son günlerde Saruhanlı’da elden ele dolaşan bir ses kaydında konuşan kişiler, hurda alım satımı konusunda bana nasıl kumpas kurulduğunu, sahte delil yaratıldığını, kimler eliyle bu sahte delillerin uygulamaya konulduğunu, Saruhanlı Kaymakamı ve incelemeyi yapan baş kontrolörün nasıl yanıltıldığını en ince ayrıntısına kadar anlatmaktadır. Bu ses kaydıyla ilgili de başvurumu yargı makamlarına ilettim. Sayın Murat Öner’in açıklamasında yer alan ‘Saruhanlı Belediyesini bire bir takip ediyoruz’ beyanına değinmek isterim. Daha elindeki yazıyı bile okuyamayan sayın Öner’e sesleniyorum. Bizi takip etmeye devam edin, belki şahsi menfaat için değil, kamusal menfaat için belediyecilik yapmayı öğrenirsiniz.”
CHP’Lİ ARCAK EŞİYLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ
Basın toplantısında söz alan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, MHP’li yöneticilerin basın açıklamasındaki eşiyle ilgili iddiaları yanıtladı. 
CHP’li Arcak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP il ve ilçe başkanı garabetlerle dolu bir açıklama yaptılar. Siyasi ve hukuk cevap veremediler. Ancak iftira atmaya yeltendiler. Biz onların büyükşehir belediye başkanını 3 günden beri yerin dibine sokuyoruz, ama onlar bizim belediye başkanımıza saldırmaya çalıştılar. Ancak şöyle bir durum var ki onların 3 günde cevap veremedikleri iddialara biz 3 saat içerisinde cevap verdik. Önlerinde kendi hazırlamadıkları yazıyı okumaktan acizler, kendilerinin önlerine getirilen yazıyı okuyarak bir basın açıklaması yaptılar. Bana eşim üzerinden bir saldırı da bulundular. Dediler ki ‘MASKİ’ye başvurmuş. İşe alınmamış. Sancısı bu yüzden’ şeklinde iddialarda bulundular. Biz evlenmeden önce 2017 tarihinde genç bir avukat çalışmak için bunların liyakat anlayışına güvendiği için başvuru yapmış. Yıllar sonra çağrılmış. Sonra o genç avukat gitmiş demiş ki ‘Ben ofisi açtım. Çalışıyorum. Siyaset yapıyoruz. Bu sebepten istemiyoruz’ demiş. Şimdi o zamanlarda genç bir kadın bir avukatın MASKİ’ye iş başvurusu yapması suç mudur? Partimden ilçe başkanı seçildikten sonra her hangibir belediyeye, kuruma, ben veya akrabamın iş başvurusu olmuştur bir araştırsınlar. Eğer benim belediyelerin herhangibir birinde çalıştığını ispat etsinler ilçe başkanlığından istifa ederim. Bu ahlaksızlıkları kenara bıraksınlar. Ama şu bir gerçek ki bir çok AKP’li ve MHP ilçe başkanları çocuklarını, akrabalarını kendi belediyelerinde işe soktular. Önce kendilerine baksınlar.”
“BİZİM RANT İDDİAMIZA CEVAP VERMEDİLER”
CHP’li Arcak açıklamasının son kısmında, kamuoyunda bahsi geçen alanda rant sağlanacağına yönelik iddialara halen daha cevap verilmediğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Çıktılar bir meclis kararından bahsettiler. Yok CHP’li belediye meclis üyeleri el kaldırmış. Elimizde evraklar var. Bilerek 1/5000’lik palanlardan bahsediyorlar. Bizim işimiz 1/1000’liklerle. Bunu teknik açıklamalarını mimar arkadaşlarımız yapar. Büyükşehir’in aldığı karar hem CHP hem de İYİ Parti ‘red’ oyu vermiş, AKP’nin ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmiş. Ancak onlar olayı çarpıtmak için çok farklı bir meclis kararından bahsediyorlar. Tarih bu karara oy verenleri yargılayacak. Biz bu alanın Cengiz Ergün’ün kızına ve ailesine peşkeş çekildi dedik. Bununla ilgili bir açıklama ve cevap yok. Bizim rant iddialarımıza hala cevap veremediler.  Biz belgelerle konuştuk. Bu belgelere cevap verin. O zaman bizi şikayet etsinler. Hakkımda suç duyurusunda bulunsunlar. Biz namussuzluk yapmadık. Kimseye hakaret etmedik. Gerçekleri ortaya koyduk. Biz halkımızın hakkını savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz.”
“YALAN SUÇ OLSA BUNLAR MÜEBBET HAPİS CEZASI ALIR”
Manisa Büyükşehir Belediyesi meclisinin eko turizm kararı için iptal davası açan ve konuyu gündeme taşıyan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bülent Mersinli açıklamasında MHP’nin açıklamasını sert bir dille eleştirerek şu ifadelere yer verdi: “Açıklamaları birkaç kere izledim. Ancak hala açıklamalardan bir şey anlayamadım. Bizim bu karara ‘Evet’ oyu kullandığımızı söylüyorlar. Bu söylemlerin ardından belediyeden kararı çıkarttım. Karar da ‘Oy birliği’ değil, ‘Oy çokluğuyla’ kabul edildi diyor. Biz 3 gündür şunu soruyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden bir adam kayırmacılık, bir rant var diyoruz. Bu sorulara hala cevap yok. Ama verdikleri cevaplar da Saruhanlı Belediyesi ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak hakkında asılsız iddialar ortaya sürüyorlar. Boş işlerle uğraşıyorlar. MHP’li il ve ilçe başkanı keşke bizim gerçek sorumuza yanıt verselerdi. Gereksiz ve asılsız iddialar ortaya sürdüler, ama bu usulsüz olayla ilgili tek kelime edemediler. Bunlar imitasyon milliyetçi. Açıklama yapacaklarsa eğer yaşanan bu rantla ilgili bir açıklama yapın. Mesele Saruhanlı veya Arcak’ın eşinin belediye iş başvurusu meselesi değil. Konuyla alakası olmayan insanlar zorlamayla basın açıklaması yaptırılıyor. Konun esas muhatabı onlar değil. Konunu esas muhatabı sayın Cengiz Ergün’dür. Önündeki metni okuyamayan il başkanı açıklama yapmaya çalışıyor. Eğer yalan suç olsa, bunlar gerçekten müebbet hapis cezası alır.”

“DAĞ FARE DOĞURMUŞTUR”
Basın toplantısına son sözü alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise MHP’nin açıklamalarını “Dağ fare doğurmuştur” olarak değerlendirdi. 
CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “MHP il ve ilçe başkanının açıklamasında şu gördük ki ‘Dağ fare doğurmuştur’. CHP olarak kamuoyu ile yalan bir şey paylaşmadık. Haksız ve olmayan bir şey ifade etmedik. Biz burada büyük bir rant olduğunu ve bu ranta karşı olduğumuzu söyledik. Hukuku yolu ve toplumsal baskıyla bu rantı durduracağız. Saruhanlı Belediye başkanımızın bu olayların içine çekilmesi abeste iştigaldir. Komik bir olaydır. Saruhanlı Belediye başkanımız 3 yıldır halkçı sosyal belediyeciliği yüzünün akıyla yapmıştır. ‘Çamur at izi kalsın’ felsefesi asla bize sökmez. Hiçbir zaman gerçeklerin üzeri örtülemez ve er yada geç gerçekler ortaya çıkar. Tıp ki Cengiz Ergün gerçeğinde olduğu gibi. Ergün’ün çok büyük serveti olabilir. 13 yıldır Büyükşehir belediye başkanı olabilir. Türkiye’deki tek MHP’li büyükşehir belediye başkanı olabilir. Ama bu onun yaptıklarını haklı ve doğru kılmaz. Belki bizim bu ortaya çıkardığımız olaya yasal veya hukuksal kılıf uydurabilirler. Ama Cengiz Ergün ve MHP Manisa’da vicdanlarda mahkum olmuştur. Bu düpedüz kişiye özel imar ve ranttır. Bu rantın altını kazıdığımızda Cengiz Ergün’ün kendisi çıkmaktadır. Artık bu olay sözün bittiği yerdir. Yaşanan bu ranta karşı mücadelemiz hem yasal olarak hem de toplumsal mücadelemiz devam edecek. Kimse bizi bu mücadeleden yıldıramaz. 21. Yüzyılda hem Türkiye’de hem de yerelde tek adam rejimi dikiş tutmaz.” utku Yılmaz 
Editör: TE Bilisim