CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, CHP Yunusemre İlçe Başkanı avukat Yalçın Arcak ve CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Yiğit Can Özcan ile birlikte imar planı değişikliği kararı için Manisa 2. İdare Mahkemesine dava açtı. Davada mahkeme heyetinin verdiği ara kararda, eko turizm alanı olarak belirlenen alanın mülk sahibi MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün olduğunun ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı. 

CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında suç duyurusunda bulundu.  CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, belediye meclis üyeleri, partili avukatlar ve partililer ile birlikte Manisa Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek suç duyurusu hakkında bilgi verdi. 

“ERGÜN GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞTIR”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hukuksuzluk yaparak kızı Merve Ergün’e imara açılan alanda rant sağladığını iddia etti. 
CHP’li Arcak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu alanın eko turizme değil, ranta hazırladıkları tüm kamuoyu ile paylaştık. Partili avukatlarımız ile yaptığımız değerlendirme sonrasında yaşanan bu durumunda bir hukuksuzluk yaşandığını ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ünün görevini kötüye kullandığı sonucuna vardık. Bu nedenle Cengiz Ergün hakkında kızına rant sağladığı gerekçesiyle TCK’nın 257.’nci maddesine göre ‘Görevini kötüye kullanma’ suçundan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Cengiz Ergün rantta açtığı bu yer sayesinde kızına ve ailesine menfaat sağlamaktadır. Bizde bu menfaate izin vermeyeceğiz.”
MHP GENEL MERKEZİNE SESLENDİ
MHP’nin tek büyükşehir belediyesi olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan olayın günlerdir hem ülke gündeminde hem de kentin gündeminde konuşulmasına rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuya sessiz kaldığını dile getiren CHP’li Arcak açıklamasında son olarak şöyle konuştu: “MHP’nin tek büyükşehir belediyemi Manisa’dadır. O zaman neden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli veya partinin üst makamları yaşanan bu hukuksuz olayla ilgili neden açıklama yapmamaktadır. Neden sesleri çıkmıyor? Bu sorunun cevabını merak ediyoruz. Ama ne hikmetse MHP genel merkezinin kulakları duymuyor, gözleri görmüyor, dilleri söylemiyor. Yaşanan bu usulsüzlük ve hukuksuzluk karşısında bir adım geri atarsak bize yazıklar olsun. Asla geri adım atmayacağız ve bir santim eğilmeyeceğiz. Ranta ve haramilere asla geçit vermeyeceğiz.”

“GÖNÜLLERE ŞİMDİDEN MAHKUM OLMUŞTUR”
Adliye binasının önünde düzenlenen basın açıklamasında söz alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise şu ifadelere yer verdi: “Bizim ana felsefemiz her türlü haksız kazanca ve ranta ‘Hayır’ diyoruz. Kimi yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin CHP olarak her zaman rantların, haksız kazançların anlayışın karşısındayız. Yaşanan bu olay Manisa tarihinin en büyük skandallarından biridir. Belki bu durumun hukuksal ve yasal anlamlarda bir kılıfa büründürebilirler. Ama vicdanlarda ve gönüllerde şimdiden mahkum olmuşlardır. Yaşanan bu rantın hesabını yasal yollarda soracağız ve takipçisi olacağız. ‘Ben mutluysam toplum mutlu’ felsefesi diye bir şey yok. Sanırım Cengiz Ergün bu felsefeyi yanlış anlamış. Doğrusu, eğer toplum mutluysa ben mutluyum felsefesidir. Bu felsefeyi Türkiye’de egemen kılmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.”

“MANİSALININ HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ”
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı usulsüzlüklerin karşısında olmaya devam edeceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı çıkmaya devam ediyoruz. Manisalının hakkının hukuk yollarıyla arıyoruz. Geçtiğimiz aylarda TÜGVA konusunda hukuka başvurduk ve halkımız yararı konusunda bu davayı kazandık. Şimdi bu olaya benzeri Yunusemre ilçemize bağlı Karakoca mahallemizde yaşanıyor. Bu haksızlık karşısında da sessiz kalmayıp kişiye özel uygulamayı ve rantı önlemek için mücadelemizi başlattık. Manisalının hakkını kimseye yedirmeyiz ve peşkeş çektirmeyiz. CHP olarak tam kadro kentimizdeki halkımızın hakkını korumaya her zaman devem edeceğiz.”

Manisa Adliyesi’nin önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını ardından CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, partili avukatlar ile birlikte Cengiz Ergün hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CÜNEYT HASÇELİK
Editör: TE Bilisim