Partililer ile buluşma ziyaretinde CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İl Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, il ve ilçe yönetimi ile belediye meclis üyeleri de yer aldı.  CHP İl Başkanı Semih Balaban, partinin genel başkanı Ahmet Akın’ı Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ile birlikte hem genel başkan yardımcısı Akın’a hem de CHP Grup Başkanvekili Özel’e çiçek takdim etti. Ziyarette öncelikli gündem konusu ülkedeki ekonomik kriz yanında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, katıldığı AKP Manisa İl Başkanlığının iftarında ekonomik krizle ilgili yaptığı, “Ekonomide bozukluklar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor, enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60'ı bulmuşsa milleti hitabet ile coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız.” sözleri oldu. 

FATURALAR ÜZERİNDEN İKTİDARA YÜKLENDİ

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik ve doğalgaz faturaları üzerinden iktidara yüklendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, enerjiye ucuz olarak ulaşmanın bir insan hakkı olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “İnsan hakkı olan enerjiyi insan hakkı olmaktan uzaklaştırdılar. Enerji dediğimiz konu ulaşılabilir ve ödenebilir şartlarda olması gerekir. Ama şuanda baktığımızda esnafı, çiftçisi, emeklisi için faturalar ödenebilir olmaktan çıkmış durumda. Daha yeni bir veri geldi elimize. 2021 yılında  3,5 milyon abone elektriğini ödeyemediği için kesildi. Bir milyon abonenin ise faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesildi. Bu ülkede bu kadar büyük bir sıkıntı, bu kadar büyük bir ekonomik buhran hiçbir zaman yaşanmadı. Bunun nedeni ise beceriksiz yönetimler. Plansız, programsız ve öngörüsüz enerji politikaları. Daha yeni yaşadık. İran doğalgazı kesti, sanayi durdular. Üstüne ardı ardına gelen zamlar. Birde zamlar için şunu söylüyorlar, ‘Bütün dünyada 4-5 kat arttı’ diye aldatmacasını yapıyorlar. Daha yeni Avrupa Birliği’nin istatistik ofisi bir açıklama yaptı. Buda yetmedi OECD bir açıklama yaptı. Orada şunu diyorlar, bir yıllık enerji enflasyonu yüzde 25 diye ifade edildi. Yani Erdoğan başka bir dünyada yaşıyor. Ama gerçekler başka. Onun için vatandaşımızın her şeyi görüyor ve biliyor. O nedenle nereye gitsek millet artık isyan ediyor. Vatandaşı aldatmak ve kandırmak artık onlara bir şey kazandırmıyor. Çünkü vatandaş evine gittiği zaman buzdolabını açıyor ve içindeki manzaraya bakıyor. Ev kirası, elektrik faturası geliyor ve gerçeklerin ne olduğunu insanlar yaşıyor. Bizde yaşanan bu sıkıntıyı her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak bunları dile getirirken de çözüm önerilerimizi muhakkak paylaşıyoruz. Bir kere biz enerjinin insan hakkı olduğunu biliyoruz ve bu faturaların ödenebilir şartlarda olması için gerekli bütün çalışmaları yaptık. Sadece iktidar gününü bekliyoruz. Ayrıca dağıtım şirketleri üzerinden milyarlarca liralık paraların şirketlere aktarılıp, milyarlarca liralık hibelerin bu beşli çete şirketlerine aktarıldığı gün ile zamanlarda milyonlarca vatandaşımızın açlıkta, karalıkta kaldığını hepimizi çok iyi biliyoruz.  İnsanlar bunları görüyor ve bizde bunları anlatıyoruz.”

“NE PLAN VAR NE PROGRAM”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın konuşmasının devamında iktidarın enerji politikaları konusunda bir programının almadığına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Kamunun rolünün enerji sektöründe hiç kalmadığı bir noktadayız. Dağıtım yüzde 100 özelleşmiş. Üretim yüzde 90 özelleşmiş. Enerji Bakanlığı enerji lobilerine teslim olmuş. Piyasayı belirleyen EPDK şirketlere teslim olmuş. Millete pahalı ve yüksek fiyatta enerjiyi artık reva görmüş bir iktidar var. İşte bu iktidarın son bulması demek, vatandaşımız her konuda olduğu gibi enerji alanında rahat bir nefes alması anlamına geliyor. Doğalgaz konusuyla ilgili olarak ta daha depoları bile doldurmayı beceremeyen bir iktidar var karşımızda. Bu olay dünyada tektir. Şuanda depolarımız hala yüzde 25 oranında gaz var. Çünkü doğalgaz depolarını dolduracak ve kötü günde doğalgazını kullanacak irade yok. Ne plan var, ne program var ellerinde. Bunun bedeli de vatandaşa ödetiliyor. Milletimizin desteğiyle yaşanan bu sıkıntıları atlatacağız. Sadece iktidar gününü bekliyoruz.”

“ARINÇ VATANDAŞIN FARKINDA OLDUĞU KONUYU DİLE GETİRMİŞ”

CHP Genel Başkanı Yardımcı Akın konuşmasını son kısmında, AKP Manisa İl Başkanlığı’nın iftarında konuşan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın ““Milleti hitabet ile coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız” sözlerine değindi. 
Arınç’ın sözlerinin vatandaşın boş vaatlere ve algılara artık kanmadığını bir göstergesi olduğunu söyleyen Akın şu cümlelere yer verdi: “Vatandaşı boş vaatlerle, algılarla ve aldatmacalarla kandıramazsınız. Çünkü vatandaş evine girdiğinde buzdolabındaki tabloya bakıyor. Faturaları görüyor. Hayat pahalılığı ile karşı karşıya. Bu nedenle boş vaatler ve aldatmacalar Türkiye’yi bir yere götüremez. Geldiğimiz nokta toplumun tüm kesimi isyan ediyor. Artık AKP’li’de MHP’li de isyan ediyor. Çünkü ülkeyi freni patlamış bir kamyon gibi bırakmış durumdalar. Yönetemiyorlar ve Türkiye’yi savurmaya götürüyorlar. Herkes bunun çok iyi farkında. Onun için sayın Arınç bunları dillendirmiş. Ortaya koydukları hiçbir plan ve program hedef tutmuyor. Hangi planı ortaya koysalar 20-30 yıl ötelemeye çalışıyorlar. Bu nedenle vatandaş her şeyin farkında. Sayın Arınç’ta vatandaşın farkında olduğu konuyu dile getirmiş.”

ARINÇ ÜZERİNDEN MHP’YE GÖNDERME

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı konuşmada Arınç üzerinden MHP’yi sert bir dille eleştirdi.  Arınç’ın bu sözleriyle MHP’de olması halinde MHP’den hemen ihraç edileceğini söyleyen CHP’li Özel şu ifadelere yer verdi: “Sayın Arınç yıllardır siyaset yaptığımız, rekabet içinde olduğumuz ve temel meselelerde farklı düşündüğümüz birisi. Ama deneyimli bir siyasetçi. Kendisi Manisa siyasetinin sismografı gibidir. Yani bir deprem olacaksa onu önceden görür AKP’de. 7 Haziran 2015’te AKP’nin çoğunluğunu kaybettiği seçimden önceki benzer beyanlarını hatırlıyoruz. Yine referandum da Manisa’da biz büyük bir başarı elde etmiştik. AKP’liler referandum da ‘Evet’ çıkacağını söylerken sayın Arınç’ın o noktadaki  Manisa’da gördüğü havaya ilişkin yaptığı tespitleri hatırlıyoruz. Bugün bunları söylediğine göre sayın Arınç bizim sokakta gördüğümüz havayı sezmiş olacak ki kendi partisini uyarıyor. Burada bir gerçeklik var. Türkiye’de çok büyük bir kriz var. Bu krizi inkar eden bir anlayış var. Örneğin Bülent Arınç AKP’nin mensubu değil de MHP’nin mensubu olsaydı onu MHP’den atarlardı. Çünkü aynı sözleri MHP’li bir milletvekili söyleyince onu partiden ihraç ettiler. MHP’nin Türkiye’nin ayağına nasıl bir pranga, Türkiye’deki yoksulların önünde nasıl bir takoz olduğunun bir numaralı göstergesi.”

“MHP’Lİ CUMHUR İTTİFAKI AŞILMADAN TÜRKİYE’NİN HİÇBİR SORUNU AŞILMAZ”

CHP’li Özel konuşmasının son kısmında, MHP’nin Türkiye’de ekonomik sorun olmak üzere yaşanan birçok sorunu görmezden geldiğini dile getirerek sözlerini şöyle bitirdi: “AKP Türkiye’de yoksulluk, açlık, sefalet çeken insanlar için bir adım atacak olsa Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP buna engel olacak. Bunu görüyoruz. Çünkü insanlar aç ama ‘Değilsiniz’ diyor. Yoksul, işsiz değilsiniz diyor. Gençler mutsuz, değilsiniz diyor. Bunun tamamı Türkiye’nin önünde MHP destekli bir AKP tüm ihtiyaç sahibi grupların toplumun tüm sosyal kademelerinin karşısında en büyük engeldir, en büyük takozdur. MHP’li Cumhur İttifakı aşılmadan Türkiye’nin hiçbir sorunu aşılmaz. Bunu görmek lazım. Bülent Arınç bugün MHP’nin milletvekili olsaydı, onu partiden atacaklardı. Oysa ki Bülent Arınç, Recep Tayyip hükümetlerinin başbakan yardımcısıdır. AKP’nin en güçlü dönemlerini de gördü Manisa’da, bugünlerini de görüyor. Sokaktaki ve mutfaktaki yangın büyüktür. AKP’den kaçış en üst noktadadır. Seçimlerde Millet İttifakı Manisa’dan kimsenin hayal etmediği bir sonuç alacaktır. Türkiye’de kimsenin yakın yere koymadığı büyük bir seçim başarısını Millet İttifakı kazanacaktır.” Açıklamaların ardından CHP Grup başkanvekili Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın partililer ile sohbet ederek, soruları yanıtladı.
Editör: TE Bilisim