CHP Manisa il ve ilçe başkanlıkları ‘Canan Kaftancıoğlu Yalnız Değildir’ yazılı pankartla birlikte düzenlediği basın açıklamasında verilen kararı tanımadıklarını ifade etti. Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 “KADINLARIN GÜCÜNDEN KORKUYORLAR”

Basın açıklamasında konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın AKP iktidarının kadınların örgütlü mücadelesinden korktuğunun göstergesi olduğunu dile getirdi.
Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Balcı yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Kadınların örgütlü gücünden korkuyorlar. Ancak bu baskılar bizi yıldıramaz. Korkmayacağız. Bizler umudu örgütleyerek çoğalacağız ve AKP iktidarını yerinden indireceğiz. Kimse kadınların gücünü hafife almasın. Hukukun üstünlüğü kadınlar yeniden tesis edecek. Mücadelemizi sürdüreceğiz.”
CHP Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ise yaptığı konuşmada kadınların gücünün her geçen gün arttığını belirterek, “AKP iktidarı ve onun saray rejimi bizleri yok etmeye çalıştıkça, şunu bilsinler ki azalmıyoruz. Tam tersine çoğalıyoruz. Kadınların sesini asla kısamayacaksınız. Kadınları bu tür kararlarla susturamayacaksınız. Kadınların gücü Tayyip Erdoğan’ın sarayından indirecek ve o tek adam saray rejimine son verecek. Güçlene güçlene geliyoruz. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir ve sonuna kadar yanındayız.” diye konuştu.

 “ÜLKEMİZ DESPOTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı açıklamada, Kaftancıoğlu için verilen kararın Türkiye’de hukukun ve adaletin katledildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
CHP’li Balaban yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır. Saray rejimi İstanbul başta olmak üzere, kaybettiği belediyelerin halen hazımsızlığını yaşıyor. Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz, yaşıyoruz. Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki despotik baskılarını giderek artırıyor.”

“KARAR SARAYIN VESAYETÇİ REJİMİNİN DİLİYLE YAZILMIŞTIR”

CHP İl Başkanı Balaban açıklamasının son kısmında, Canan Kaftacıoğlu’nda verilen kararın hukuk ve adalet diliyle değil, sarayın vesayetçi rejim diliyle yazıldığını dile getirerek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Ülkemizde hukuk vesayet altındadır. Adalet yok edilmiş, anayasa rafa kaldırılmıştır. İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar da, hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar, hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüz olacaktır. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir. Bizler, Canan Kaftancıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararları tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız. Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız. Canan Kaftancıoğlu ile omuz omuza yürümekten onur duyuyoruz. Hak, hukuk ve adalet mücadelesinde kendisini yanındayız. Bizler Manisa olarak Kaftancıoğlu’nun yanındayız. Türkiye sahipsiz değildir. Eninde sonunda gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek. Demokrasi çerçevesinde hukuk önünde bu hesabı hep birlikte soracağız.”

 “TÜRK YARGISININ GELDİĞİ BU DURUMDAN UTANIYORUM”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, Kaftancıoğlu için verilen kararın ardından Türk yargısından utandığını dile getirerek şöyle konuştu: “Bu faşist diktatörlüğün yargı kararlarını tanımıyoruz. Verilen bu kararın ardından ben bir hukukçu olarak Türk yargısının geldiği bu durumdan utanıyorum. Tüm yaşananlara rağmen CHP Hak, hukuk, adalet demekten vazgeçmeyeceğiz. Bizler Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının evlatlarıyız. Kuvay-i Milliye’nin devamıyız.  Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollama görevinden asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm Türkiye Canan Kaftancıoğlu’nun yanındadır ve bizlerde yanında olmaktan gurur duyuyoruz.”

“İÇİŞLERİ BAKANINA NEDEN DAVA AÇMIYORSUNUZ”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerdeki bir televizyon kanalındaki “15 Temmuz’u yarım bıraktık” sözleri üzerinden iktidarı eleştirerek şu ifadelere yer verdi: “Verilen karardan sonra adalet dağıtıcılarına soruyoruz. İnsanın düşüncelerini açıklaması suç ise terör örgütünün elebaşı ve yüzlerce insanın şehit olmasına sebep olan FETÖ lideri ile fotoğraf çekilenlere neden dava açmıyorsunuz. ‘15 Temmuz’u yarım bıraktık’ diyen İçişleri Bakanı’na neden dava açmıyorsunuz. Sizleri eleştirenlere dava açacağınıza, zamlar altında ezilen emeklinin, işçinin, çiftçinin sorunlarına çözüm üretmeye zaman ayırsanız bu ülke daha güzel bir ülke olacak. Ama kişisel ikbalinizi kurmak için, kendinizi seçimlerden sonra yargılanacağız adaletten kurtarmak için her türlü kumpası kursanız da CHP olarak gümbür gümbür geliyoruz. Bu ülkeye yaptığınız tüm kötülüklerin hesabını sormazsak namerdiz. Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar yanındayız. Bunu bilsinler ki bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bizim sesimizi susturamazlar.”
Konuşmaların ardından CHP’liler ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganları atarak basın açıklamasını sonlandırdı. LEYLA DOĞAN

 
Editör: TE Bilisim