Kutlama programına Millet İttifakı’nın bileşenlerinden Gelecek, Deva ve Demokrat Parti’sinin yanı sıra CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütleri ile sendikalar katıldı. 

Kutlama programı ilk olarak yoğun bir katılımla gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. Şehzadeler ilçesindeki tarihi Sultan Cami’nin önünde toplanan yoğun kalabalık, dev Atatürk ve Türk Bayraklarıyla kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında Akhisar Belediye’ne ait bando takımını çaldığı İzmir ve 10.’ncı yıl marşlarına eşlik eden kalabalık kimi zaman ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Hepimiz Biriz, Hep Beraberiz’ sloganları attı. Yürüyüşe vatandaşlar evlerinin balkonlarından alkış yaparak ve Türk Bayraklarını sallayarak destek verdi. 
Şehzadeler İlçesi’ndeki Atatürk ve Milli egemenlik Anıtı’nda son bulan yürüyüşün ardından çelenk sunma töreni düzenlendi. Kutlama programına katılan başta CHP olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerini sunduktan sonra, İstiklal Marşı okudu. 

“19 MAYIS BİZİM YOL HARİTAMIZDIR”

Çelenk sunma töreninden sonra açıklamada bulunan CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, 19 Mayıs’ın kendilerinin yol haritası olduğunu ifade ederek, her yıl alternatif kutlama programlarıyla iktidar tarafından unutturulmak istenen milli bayram ruhu ve coşkusunu yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Konuşmasında iktidarı eleştiren CHP’li Balaban şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs bizim yol haritamızın başlangıcıdır. Ulusal bayramlarımızın içi boşaltılmak isteniyor. Ama ne kadar boşaltılmak istenirse istensin, milyonlar aynı coşku ve heyecanı milli bayramlarımızda yaşıyorlar. Bu coşku dünya durdukça devam edecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda Türk halkı ilerlemeye devam edecek.  Gün gelecek devran dönecek 19 Mayıslar geçtiğimiz yıllardaki gibi stadyumlarda, meydanlarda coşkulu bir şekilde kutlanmaya başlayacak. Şunu unutmasınlar ki ilk demokratik seçimde geldikleri gibi geri gidecekler.”
Alternatif kutlama programı CHP’li gençlerin 19 Mayıs’ın önemini anlatan konuşmalarıyla son buldu. HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilisim