MHP’li Ergün’ün tutumuna tepki gösteren CHP’liler, CHP Manisa İl başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve büyükşehir belediye meclis üyeleri katıldı. 


“ERDOĞAN’A BOYUN EĞMEDİK, ERGÜN’E DE EĞMEYİZ”
Basın toplantısında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisini son aylarda MHP’li Ergün’ün yaptığı yanlışlıkları ortaya çıkarmasının Ergün’ün kimyasını bozduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi: 
“Cengiz Ergün’e karşı yaptığımız toplum çıkarına dayalı muhalefet nedeniyle kendisinin aylardır kimyasının bozulduğunu net bir şekilde görüyoruz. Karakoca olayından başlayan imar skandalı yine kendisine ait parsellere verilen imar olayı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu üzerinden şov yapması, karşı olduğumuz içkili yer ruhsatı konusunda insanları manipüle etmesi ile bizim bu konularda net duruşumuz Cengiz Ergün’ün tamamen kimyasını bozmuştur. Meclisin ikinci oturumunda yaşanan olay ve Ergün’ün tavrı da bunun en somut göstergesidir. CHP olarak bu şehirde ve ülkede toplumsal çıkar için duruşumuzu devam ettireceğiz. Biz Recep Tayyip Erdoğan’a boyun eğmedik. Onun Manisa’daki temsilcisi Cengiz Ergün’e de hiçbir zaman boyun eğmeye niyetimiz yoktur. Belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimiz bu haklı duruşlarından dolayı kendilerini kutluyorum.”


“BİZ HALKIN KENDİSİYİZ”
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda MHP’li Ergün’ün CHP grubuna ‘Bunlar, Şunlar’ diye hitap etmesini eleştiren CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise yaptığı konuşmada, Ergün’ün toplumu yanlış bilgilendirmeye devam ettiği ifade etti. 
Turgutlu Belediye Başkanı Akın yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Meclis toplantısında karşılaştığımız manzara gerçekten içler acısı bir durumdu. Meclis toplantısının birinci oturumundan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini bir sokağa verilmemesini benim 4 dakikalık konuşmamdan çekilen bir cümleler ve büyükşehir meclis üyemiz Bülent Mersinli’den cımbızla alınmış cümleler kamuoyuna servis yapıldı. Biz bu konuda çok ciddi bir art niyet olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle içki ruhsatı ile ilgili AKP, MHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla verildi. Kendisini milliyetçi muhafazakar olarak lanse eden insanların tutumunu çıkarlar söz konusu olduğunda nerelere geldiğini hepimiz görüyoruz. Meclis çalışma yönetmeliğinin 7.’nci maddesinde belediye başkanları, kendisi ve birinci derece yakınlarına ait maddelerle ilgili maddeler oylamalar yapıldığında mecliste olmaması gerektiğinin uyarısında bulunduk. Kendisinin bu konuda bilgilendirme yapmadığını bu durumu da Manisa kamuoyunun vicdanına bıraktığımızı söyledik. İkinci oturumda bu konuşmalar olduktan sonra içkili yerlerle ilgili tavrımızı yine net bir şekilde ortaya koyduk. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismiyle ilgili bu toplumu bölmeye çalıştığını kendisinin yüzüne söyledik. Sonrasında sanıyorum bir hazımsızlık oluştu. Meclis üyemiz Bülent Mersinli konularla ilgili söz istediğinde önce söz vermedi.  Sanırım Cengiz Ergün birilerinden örnek alıyor. Meclis toplantısında o diktayı bize enjekte etmeye çalıştı. Tartışmaların sürünce bizlere büyükşehir belediye başkanına yakışmayan bir hitapla ‘Bunlar, şunlar’ demeye başladı. Biz onlar, bunlar veya şunlar değiliz. Biz halkın kendisiyiz. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyeleriyiz. Bu konudaki tavrımız aynı şekilde devam edecektir.”


“O MAKAMLARA TANSİYONU DÜZENLEYEN BİR LİDER OTURACAK”
Basın toplantısında konuşan CHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, MHP’li Ergün’ün meclis toplantısının ikinci oturumundaki partisine yönelik tutumunu eleştirerek şöyle konuştu: “Toplum aynı bir organizma gibidir. Bazı zaman tansiyonu ve nabzı hızlı atar. Liderlerin görevi hızlı atan bu tansiyonu kontrol altına almaktır. Ama karşımızda öyle bir yapı var ki sürekli tansiyonu yükseltmeyi tercih ediyor. Diyoruz ki inşallah gün geldiğinde o makamlara tansiyonu düzelten bir liderin oturacak. Biz CHP’li belediye başkanları olarak toplumun tüm kesimi kucaklamaya devam edeceğiz. Biz ‘Bunlar veya şunlar’ değiliz.”
Toplantıda söz alan büyükşehir belediye meclis üyeleri ise MHP’li Ergün’ün tavrını şiddetle kınadıklarını dile getirdi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim