Kırkağaç ilçesindeki Çamlık Mesire alanında jandarma ablukası altında bekleyişleri süren maden işçilerini CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

“MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA KAMULAŞTIMA OLACAK”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ziyarette yaptığı açıklamada, her türlü haksızlığın karşısında ve haksızlığa uğrayan herkesin yanlarında olduklarını ifade ederek, maden işçilerinin haklı direnişe destek verdiklerini dile getirdi.

CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Emek mücadelesinde bir aradayız, bizi birleştiren unsurlar, ortak paydamız emek mücadelesidir, toplumsal mücadeledir, vatan sevgisidir, ortak paydamız değerlerimizin emperyalist güçlere peşkeş çekilmesine karşı duruşumuzdur. Ortak paydamız Soma’daki bu özelleştirmeye karşı çıkmamızdır. Çünkü biliyoruz ki özelleştirme yoksulluktur, halka tükettiği malın daha pahalıya satılmasıdır, özelleştirme zamdır zulümdür. Biz bunlara karşı olduğumuz için buradayız. Biz kamulaştırmadan yanayız. Söz veriyoruz, sizlerin bu direnişine rağmen AKP iktidarı zor gücüyle burayı özelletirse dahi en geç bir yıl içinde Millet İttifakı’nın iktidarında bu özelleştirmenin yerini kamulaştırma alacak. Unutmayın ki direnenler her zaman kazanamamıştır ama kazananlar mutlaka direnenler olmuştur.”

VATANDAŞIN UCUZ KÖMÜR ALABİLMESİ İÇİN DİRENİYORUZ.

Balaban’ın konuşmasından sonra söz alan maden işçisi Şükrü Akbaş, 16 yıldan beri Eynez Maden Ocağı’nda çalıştığını ve çok zor şartlar altında dekabajı tamamladıktan sonra bayram öncesinde bayramlarını zehir eden bu özelleştirme haberini aldıklarını iletti.

Akbaş sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu bir özelleştirmeden ziyade peşkeş çekmektir. Bizler burada yalnızca kendimiz için değil tüm Türkiye vatandaşlarının ucuz kömür alması için mücadele veriyoruz, bugün bu maden ocağı da özelleşirse ve devlet elini kömürden tamemn çekerse bugün 4000 TL olan kömür önümüzdeki hafta 5000 TL bir ay sonra 8000 TL olacak. Bugün vatandaş bizden desteğini esirgerse yalnızca biz değil 86 milyon bu özelleştirmeden etkilenecek.”

17 YILLIK EMEĞİMİZ HEBA OLACAK

Maden İş Manisa Şube Başkanvekili Selçuk Metin ise yaptığı konuşmada 17 yıldır bu kömür ocağını açmak için uğraştıklarını ancak tam kömüre ulaştıkları sırada bu özelleştirme haberi ile emeklerinin heba olduğunu iletti. Metin, devletin elinde kalan ender kaliteli kömür ocaklarından olan Eynez Maden Ocağı’nın da özelleştirilmesiyle piyasada kontrolün tamamen devlet elinden çıkacağını ileterek yaklaşık 4.5 milyon ton kömürün Kuzey ve Güney Kısrakdere panolarının da verildiği Yeni Anadolu şirketine verilmeye çalışıldığını iletti.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUN EKMEĞİ İÇİN DİRENİYORUM

Son olarak söz alan maden işçisi Özlem Yıldırım, yıllardır verdikleri emeklerin bir gecede bir sermaye patronuna verilmeye çalışıldığını ileterek buna karşı olduklarını iletti. Yıldırım’ın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ömrümüzü verdik, saçlarımızı döktük, canımızı dişimize taktık, en sonunda kömürü çıkarmayı başardık. Emeğimiz kaldırıp bir gecede bir sermaye patronuna teslim ediyorlar, biz buna karşıyız. İnsanımız 2000 TL’ye kömğr alacağı yerde bugün Soma’da dahi 4000 TL’ye kömür alıyor. Bu sıkıntılara sebep olanlar ise bizi görmezden geliyorlar. Bizim isteğimiz halkımızın hakkının sermayeye verilmemesi. Burada bize türlü zorluklar çıkarıyorlar, suyumuzu, elektriğimizi kesiyorlar, tuvaletlerimizin kapısını kilitliyorlar. Ama biz bu tahriklere gelmeyeceğiz. Ben burada 3 yaşındaki çocuğumun ekmeği için direnmeye geldim.” EYLEM TUNÇ

Editör: TE Bilisim