Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi’nde geçimini hayvancılıkla sağlayan Ecevit Taşkın,  vahşi hayvanların telef ettiği 10 hayvanı ile akıbeti bilinmeyen kayıp 40 hayvanına ağlıyor. 

Olay Manisa’nın Yunusemre ilçesi kırsal Üçpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Geçen Pazar günü hayvanlarını otlatmak için mahallenin üst kısmındaki dağlık alana bırakan Ecevit Taşkın, evine döndü. Havanın kararmasına yakın eve dönen keçilerinin eksik olduğunu fark eden Taşkın, akşam saatlerinde sürüsünün peşine düştü. Gece eve dönen Taşkın, ertesi sabah köylülerle birlikte keçilerinin izini sürdü. 10 keçisini dağda telef olarak gören Taşkın, diğer 40 hayvanını bulamadı. Bir başka köylünün 10 hayvanı daha telef olan mahallede vatandaşlar tedirgin olurken, hayvanlara zarar veren vahşi hayvanların ne olduğu ise bilinmiyor. 

“10 TANESİNİN ÖLÜSÜNÜ BULDUM”

Geçimini hayvancılıkla sağlayan 2 çocuk babası Ecevit Taşkın, mağduriyetini gözyaşları içerisinde anlattı. Taşkın, “3 senedir hayvancılıkla uğraşıyorum. Ahırı yaptım, hayvan aldım ama hayrını görmedim. Tilki mi, çakal mı, kurt mu bilmiyorum? 50 hayvanım gitti. Akşamüzeri hayvanlarım geldi. Hayvanlarım bölünmüştü. Akşam karanlık çökünce de bulamadım hayvanlarımı. Sabah arkadaşlarla dağa çıkıp baktık. 10 tanesinin ölüsünü buldum. Diğerlerini ne ölü ne diri bulamadım. Çoban arkadaşlarıma söyledim bilen ve görende yok” dedi. 

“ZARARIM ÇOK BÜYÜK”

Büyük maddi zarara uğradığını vurgulayan Ecevit Taşkın, “55 bin TL’lik maddi zararım var. Yardım yaparlarsa sevinirim. Benim için büyük bir servet. Yoksa bunları da satacağım. Bir hayvan kolay yetişmiyor. Tek tek çocuk büyüttüm. Yem olmuş ne kadar nasıl hayvancılık yapacağım.” diye konuştu. LEYLA DOĞAN

Editör: TE Bilisim