Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya gelecek.Görüşme iki liderin de günlük programlarında yer almıyordu.

Partisinin grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ile bugün bir görüşme yapacağını söyledi.

SİYASETTE 50+1 TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil." açıklaması siyasette yeni bir tartışma başlatmıştı.

Görüşmede bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin geçmişteki görüşünde değişiklik olmadığını belirtirken, "Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye desteklerinin sürdüğünü vurgulayan MHP Genel Başkanı, "Hiç kimse Cumhurbaşkanımız ile aramıza giremeyecektir." ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli şöyle devam etmişti:

"Burayı dikkatle dinleyin, kendi aranızda tartışırken de dikkatli cevap verin. Allah'a çok şükür siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz, anlasa da anlatmaya takatleri yetmez. Yük aldık, yük olmadık; bedelse ödedik, yeri geldi şehadet düştü hissemize, ne gam ne tasa katiyen şikayet etmedik, 'önce ülkem ve milletim' demekten de asla vazgeçmedik.''

Balaban'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması Balaban'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması
Editör: DERYA ÖZTÜRK