CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Demirci İlçe Başkanı Melih Kuru ile birlikte esnafları ziyaret ederek ekonomik krizden yaşadıklarını sıkıntıları yakından dinledi. Ziyaretlerde esnaf, siftahsız işyerini kapattığını ve artık dayanacakları güçlerinin kalmadığını ifade ederek, CHP’li Balaban’a içini döktü. 


“LANET OKUYACAK HALE GELDİK”
Ziyarette tomruk taşıtarak geçimini sağladığını ifade eden ve mazot 30 lira olduğunda uğradıkları zararı hala telafi demediklerini söyleyen Demircili esnaf sıkıntısını şu cümlelerle dile getirdi: “Mazot zaten aldı başını gidiyor. Mazot 30 lirayken de aynı fiyata taşımacılık yapıyordum 25 lirayken de aynı fiyata yapıyorum. Ama hala zararımı telafi edemedim. Lanet okumayacağım ama lanet okuyacak hale geldim. Biz bir şekilde idare ediyoruz ama çocuklarımızın hayatı mahvolacak” 


“İNSANLAR KÖMÜRÜ KREDİ İLE ALIYOR”
Kömür fiyatlarının bu sene çok yüksek artış gösterdiğini söyleyen bir işletmeci ise, vatandaşın bu yıl kömür alacak durumunun kalmadığını ifade etti. 
Kömür satan işletmeci açıklamasında şöyle konuştu: “Kömür fiyatları şu anda 4600 lira. Vatandaş kömür alırken bugün dahi zorlanıyor. Kömür fiyatlarını sormaya gelen bazı vatandaşlar bize artan fiyatlardan dolayı kömürü alabilmek için bankadan kredi çekmek durumunda kalacağını söylüyor. Yani krediyle kömür almaya çalışıyor. Fiyatlar böyle giderse bu yıl vatandaşın kömür alacak durumu kalmayacak. Önümüzdeki kış ne vatandaş ısınabilecek, biz ne kömür satabileceğiz.”


“ÇOCUKLARIM BANA ‘BAŞKA PARTİYE OY VERİRSEN ELLERİN KIRILIR’ DİYOR”
Emekli olduktan sonra hayat pahalılığı sebebiyle manavcılık yapmak zorunda kaldığını söyleyen bir vatandaş ise, artık evine ekmek götürmekte zorlandığını dile getirdi. 
Artık çay içmeye korktuğunu dile getiren esnaf, sıkıntısını şu cümlelerle ifade etti. “Eve ekmek götüremiyoruz. Emekliyiz eve cebimizde paramız yok. Kış aylarında yaşadığımız ısınma probleminden dolayı 5 kişi aynı odada yaşıyoruz. Benim yaşım 68. Hayatım boyunca böyle zor bir dönem görmedim. Bugün geçinmek için manavlık yapıyorum. Ama ne mal alabiliyorum ne de mal satabiliyorum. Kahveye gidip çay içecek imkanımız bile kalmadı. Ben daha önce CHP’ye oy vermiyordum. Çocuklarım CHP’den başka partiye oy verirsen ellerin kırılır diyorlar. Bunun hesabını sandıkta yapacağız” 


BALABAN: VATANDAŞIN SABREDECEK GÜCÜ KALMAMIŞ
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ziyaretlerden sonra yaptığı açıklamada, Demirci ilçesinin AKP’nin en yoğun oy aldığı ilçelerden biri olmasına karşın artık ilçe halkının iktidara olan güvenin kalmadığını gördüklerini dile getirdi. 
CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Demirci hep sağ muhafazakar oyların yoğunluklu olduğu bir ilçemiz olmuştur. AKP’nin de yoğun oy aldığı ilçelerimizden bir tanesi. Ancak ziyaretlerimizde şunu gördük ki AKP’nin yoğun oy aldığı bir ilçe olan Demirci’de bile ne esnafın ne de vatandaşın iktidara olan güveni kalmamış. Herkes iktidardan, iktidarın yarattığı ekonomik krizinden şikayetçi. Kömür 4 bin 600 olduğu bir dönemde hem esnafın hem de vatandaşın nasıl mutlu olmasını ve sabretmesini beklersiniz. Artık kimsenin sabredecek, dayanacak gücü kalmamışken AKP sürekli vatandaşlardan sabretmelerini istiyor. Karnı aç olan insanın neye sabretmesini bekliyorlar. Vatandaşların artık sabredecek gücü kalmamış. Koltuklarınızı koruyacaksınız diye bu vatandaşı daha fazla yoksulluğa sürüklemelerine izin vermeyeceğiz. AKP’nin seçimde güvendiği Demirci ilçesinde bile halk iktidara isyan ediyorsa artık bu iş bitmiş demektir. Yaşanan bütün bu olumsuzlukların cevabını halk önümüzdeki seçimlerde sandıkta vermeyi sabırsızlıkla bekliyor. Vatandaşın şuanda sabrettiği tek şey seçim. Gün gelecek devran dönecek ve AKP halka yaşattığı bu zulmün hesabını verecek.” haber merkezi

Editör: TE Bilisim