Yunanistan’ın son günlerde Türkiye’ye karşı gerçekleştirdiği tahriklere, ihlallere tepki gösteren Başkan Çelik,  Büyük Taarruz zaferini işaret etti.Çelik, “26 Ağustos ile ilgili toplantı yapıyoruz. 30 Ağustosları kutluyoruz. 26 Ağustos taarruzun ardından elde ettiğimiz zaferleri unutmasınlar. Denize döküldükleri günleri unutmasınlar” dedi. Dernek Başkanı Ragıp Güneş ise, bu programın geleneksel hale gelmesi gerektiğini kaydetti.  
Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 26 Ağustos 1922 yılında Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı ve önemli bir zafer elde ettiği Büyük Taarruzun 100. Yıldönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Tarihi Kurşunluhan’da Afyonkarahisar 26 Ağustos Büyük Taarruz Sunum Konferansı gerçekleştirildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kenan Tozak bir sunum yaptı. Programa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü İdris Cirit, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar,  CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürü Nuri Özgün, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur,  Manisa Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi Adnan Kaya, Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, Malatyalılar kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar İzci, İYİ Parti Manisa İl Teşkilat Başkanı Tunç Önsoy katıldı.

GELENEKSEL HALE GELMELİ

Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  Başkanı Ragıp Güneş, “Afyon’da başlayan Büyük Taarruz zaferimizin 100.yıldönümünde Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak anlamlı bir etkinlik düzenlemek istedik.  Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kenan Tozak hocamızı ağırladık. Özellikle şunu vurgulamayı çok istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ile beraber nice zorlukları ve nice problemleri aşarak büyük çilelerle bu devleti kurdu. Biz istiyoruz ki bizim ülkemizin insanları, Manisa’daki dostlarımız, insanlarımız bu güzel mücadeleyi unutmasınlar, hep hatırlasınlar. Ülkemizi hep korusunlar. Bu toplantıya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini arzu ediyorum” dedi.

BAŞKAN ÇELİK’TEN DERNEK BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Dernek Başkanı Ragıp Güneş ve yönetimine bu güzel program için teşekkür etti. Çelik, “Bu tür kültürel etkinliklerin artması ilçemiz açısından, ilimiz açısından, kültürümüz açısından son derece önemli” dedi.

VATANIMIZA GÖZ DİKERLERSE GÖZLERİNİ OYARIZ

Yunanistan’ın son günlerde Türkiye’ye karşı gerçekleştirdiği tahriklere, ihlallere tepki gösteren Başkan Çelik,  Büyük Taarruz zaferini işaret etti. Çelik, “26 Ağustos Büyük Taarruz’un ve akabinde 30 Ağustos büyük zaferin yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Buradan iki cümleyle şunu ifade etmek istiyorum. Bugünlerde Yunanistan’ın bir takım ihlalleri ve tahrikleriyle karşı karşıyayız. Özellikle bu toplantıları Yunanistan’ın saldırgan tavır ve tutum içerisinde olan yöneticileri iyi izlesin. Manisa’dayız. 26 Ağustos ile ilgili toplantı yapıyoruz. 30 Ağustosları kutluyoruz. 26 Ağustos taarruzun ardından elde ettiğimiz zaferleri unutmasınlar. Denize döküldükleri günleri unutmasınlar. Burada her partilisiyle bir aradayız. Söz konusu cennet vatanımızın bir karış toprağı söz konusu olduğunda bizim aramızdaki bütün farklılıklar biter ve gider. Partiler biter, bütün düşünceler biter tercihler biter bir tek şey geçerli olur o da vatandır. Vatan içinde burada yaşayan 80 milyon tereddütsüz canını verir, hiçbir ham hayale, hiçbir tahrike sakın ha kalkışmasınlar. Biz 26 Ağustos’takinden çok daha büyük çok daha kalabalık ve çok daha güçlüyüz. O yüzden akıllarını başlarına alsınlar. Biz barıştan yanayız. Kimsenin toprağında özgürlüğünde, huzurunda gözümüz yok. Hatta biz bütün dünyada huzurun hakim olmasını isteyen bir milletin mensuplarıyız. Ama vatanımıza göz dikmeye kalkarlarsa da onların gözlerini oymayı da çok iyi biliyoruz. Dün yaptığımızı bugün yine yaparız” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim