Manisa’nın ilk koleji olan Doruk Koleji bugün Çiloğlu ailesinin desteği işe Manisa’nın eğitim öğretiminde söz sahibi olacak. Doruk Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, Manisa’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.  

BU BİR EKİP İŞİ  

Doruk Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, “Doruk Koleji 1993 yılında kurulan ve Manisa’nın ilk kolejidir. O dönemde eğitime yön veren bir kurum olmuştur. O günden bu yana varlığını sürdürmüştür. 2011 yılına kadar Doruk Koleji olarak devam edip daha sonra 10 yıllık aradan sonra Çiloğlu ailesinin desteği ile yeniden eğitim öğretim hayatına başladı. Ve Manisa’da misyonunu devam ettiren bir konumda. Doruk Kolejinin öne çıkaran en önemli özelliklerinden bir tanesi kampüsü. Kampüsündeki donanımı, yabancı dile verdiği önem, robotik kodlama, matematik ve akıl oyunlarıyla, yaparak öğrenme, arkasından LEGO ve tabi akademik eğitim öğretim kadrosuyla önümüzdeki yıllarda da eğitime damga vurması beklenen bir okul. Doruk Koleji çalışanı olarak daha önceki yıllarda burada görev yapmış ve bu yıl tekrar Doruk Koleji Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapıyorum. Tabi ki başarı bir ekip işi. Manisa’daki en iyi eğitim öğretim kadrosu ve en iyi ekiple tekrar Manisa’nın eğitim öğretim gündeminde yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.  

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA LİSE AÇILACAK 

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul bünyesinde eğitim verdiklerini kaydeden Burul, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde de liseyi bünyelerine katacaklarını belirtti. Burul, “Doruk Koleji şuanda okul öncesinde 4 yaş grubu, 5 yaş grubu olmak üzere anasınıfı veya anaokulu şeklinde, ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü var. Gelecek yıl 8. sınıflarımız olacak ve bizde Türkiye’nin gerçeği olan bu sınavla yüzleşen bir grupla devam edeceğiz. Bir sonraki yılda yani 2023-2024 eğitim öğretim yılında da lisemizi açarak bu alanda da Manisa’da varlığımızı sürdüreceğiz. Bugün anaokulu, ilkokulu, ortaokul düzeyinde eğitim veriyoruz” dedi. 

OKULDAKİ FAALİYETLER  

Okul bünyesinde açılan yaz kurslarından da bahseden Sezgin Burul, “Yaz kurslarımızda var. Okulumuzun donanımı gereği 3 dönem halinde 3’er haftalık yaz kursu düzenlendi. Bu yaz kurslarında sabah İngilizce, robotik kodlama gibi eğitici derslerimiz varken, öğleden sonra iki saat yüzme ve sportif aktivitelerle yine yazında eğitime damgasını vuran bir eğitim kurumu olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Ayrıca müzik çalışmalarımız oluyor. Bando takımı oluşturduk. Yüzme faaliyetlerimiz var” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK 

Editör: TE Bilisim