Olay 3 Temmuz günü 23.55 sıralarında Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) kampüs yolunda meydana geldi. Evli, 3 çocuk babası Ali Düden, hafif ticari aracıyla, ailesiyle birlikte Yuntdağı’ndaki köy evinden, ilçe merkezindeki evine dönmek üzereyken, CBÜ kampüs yolundaki jandarma trafik uygulamasını gördü. Yavaşlayarak, uygulamaya giren Düden’in ehliyetini kontrol eden jandarma ekipleri, daha sonra Düden’den alkolmetreye üflemesini istedi. Ekipler, 3 defa alkolmetreye üfleyen ve sonuç alamayan Düden’den araçtan inmesini istedi. Araçtan indikten sonra 4’üncü kez alkometreyi üfleyen Düden’e, çok hızlı üflediği, son 1 hakkının kaldığı söylendi.
Düden ise, ‘Ya alkolmetrede, ya da bende sorun var. Ambulans çağırıp test yaptırabiliriz’ dedi. Olumsuz yanıt alan Düden’in ehliyetine, ‘teknik cihaz kullanımını kabul etmediği’ gerekçe gösterilerek 2 el konuldu, 5224 TL’de cezaya çarptırıldı. 
Gelen bir yakınının yardımıyla ailesini eve bıraktıktan sonra Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne giden Düden, polisin yönlendirmesiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Düden’in, kan testinde alkol bulgusuna rastlanmadı. Aldığı raporun negatif olduğunu ispatlayan Düden, mağduriyetinin giderilmesi için kan testi sonucuyla beraber Manisa 1’inci Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti.

Düden, “Manisa esnafı beni bilir. Alkol ile işim olmaz. Kullanmıyorum ama kolluk kuvvetlerine anlatamadım. Cezadan ziyade toplumda bir kimliğim vardı. Hac vazifemi yerine getirmiş, namaz kılan bir insanım. Çevremdeki herkes ‘alkollü ehliyetini kaptırmış’ diye konuşuyor. 1 aydan beridir psikolojim bozuldu. Kendimi aklamak istiyorum. İlk olarak üzerime atılan bu lekeden kurtulmak istiyorum. Mağdurum” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim