Törende 9 ay boyunca öğretmenlerin ve öğrencilerin projelendirdiği elektrikli otomobil görücüye çıktı. Mavi beyaz renklerin hakim olduğu elektrik MOSTEM otomobili 17-18 Ağustos tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleştirilecek TEKNOFEST yarışmasına katılacak. Öğrencilere seslenen MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, “Sizlere verilen bu eğitim ve değeri hiçbir zaman unutmayın. İş hayatında da tercihlerinizi daima kendi alanınızda belirleyin ve o alanda yükselmeyi hedefleyin” dedi.Türkiye’nin ilk özel OSB Liseleri arasında yer alan kısa adıyla MOSTEM olarak bilinen Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2021-2022 mezunlarını unutamayacakları bir törenle iş yerlerine uğurladı. Okul birincisi olan Endüstriyel Otomasyon sınıfı öğrencisi Alperen Sevimdag’ın diplomasını ve hediyesini ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Cemal Türek verdi.  Türkiye’deki Meslek liselerinin arasında iş garantisi yüzde yüz olan MOSTEM’de sürpriz veda yaşandı. Okulun kurucu müdürü olan ve öncü olduğu dev eğitimci kadrosuyla 10 yıldır Organize Sanayi Bölgesine nitelikli ve nicelikli ara elaman yetiştirilmesini sağlayan Mehmet Yiğitkanlı’nın vedasını Türek açıkladı. Yeni öğretim yılı döneminde Mostem’in yeni müdürünün okul bünyesinde görev yapan Müdür yardımcısı Mehmet Ali Filiz’in üstleneceği belirtildi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL TEKNOFEST YARIŞMASINA KATILACAK

 Gecenin en büyük sürprizi ve heyecanlandıran olayı yaşandı. 9 ay boyunca öğretmenlerin ve öğrencilerin projelendirdiği elektrik otomobil muhteşem gecede görücüye çıktı. Mavi beyaz renklerin hakim olduğu elektrik MOSTEM otomobili 17-18 Ağustos tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleştirilecek TEKNOFEST yarışmasında yarışacağı belirtildi.  Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine OSB Başkanı Sait Cemal Türek, MOSTEM Danışma Kurulu üyesi Doğan Çelik, Başkan danışmanı Nihat Akyol, Danışma kurulu üyesi Renan Çapra, Yunusemre ilçe Milli eğitim müdürü Yıldıray Demlirtaş, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş ile mezun olan öğrencilerin velileri katıldı. Mezuniyet töreninde ilk konuşmayı yapan Okul Müdürü Mehmet Yiğitkanlı, “Mostem 10 yıl önce çıktığımız çağdaş, yenilikçi, Atatürkçü, nitelikli bugün için ülkemizin en büyük OSB’ndeki ara elaman sorunu kökünden çözebilecek genç ve donanımlı gençleri mezun etmenin coşkusunu taşıyoruz. Biz 2500 kişilik bir aileyiz. Bugün 9. Yıl mezunlarını verdiğimiz bu süreçte mezun ettiğimiz 464 kişinin yüzde 60’ını okulumuzun da içinde bulunduğu dev sanayi kuruluşlarımızdaki işyerlerine uğurluyoruz.” Dedi

 KALİFİYE SANAYİ ÇALIŞANLARI YETİŞTİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye’nin parmakla gösterilen ilk Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin hayata geçmesinde öncü olan bugüne kadar da desteğini her zaman veren  Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı sesleniş konuşmasında, “Etkileyici bir görsel şölene tanıklık ediyor olmaktan ötürü kendimi de çok şanslı hissediyorum. Sanayi üretiminde, kalifiye çalışan faktörü çok ciddi bir öneme sahip. Bizler, kalifiye sanayi çalışanları yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Atölyelerimizin gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte, birer fabrika modelinde devamlı yenilenmesi için, çocuklarımızın gerçek fabrika deneyimi yaşamasına olanak sağlayan, makine ve teknolojik ekipmanların sağlanması için mevcut durumumuzu hep güncelliyoruz. Ayrıca; alanında ve branşında kendisini çok geliştirmiş, araştırmacı, heyecan ve sevgi dolu eğitim ve öğretim kadrosuna sahibiz. Bu nedenle, bugün elde ettiğimiz hiçbir başarımızın tesadüf olmadığını özellikle belirtmek isterim. Sizler, teknolojinin, endüstri 4.0’ın ve çağımızın en önemli gelişmelerini bu okulda aldınız. Bu değerleri, kendi alanlarınızda daha da geliştirerek başarı ile yansıtmanızı bekliyoruz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Her fabrika bir kaledir’ gençler. Sizler bu kalelerimizin en değerli koruyucuları olmaya adaysınız. Sizlere verilen bu eğitim ve değeri hiçbir zaman unutmayın. İş hayatında da tercihlerinizi daima kendi alanınızda belirleyin ve o alanda yükselmeyi hedefleyin. Sizleri çok seviyor, çok önemsiyoruz. Sizlerin başarısı ile yalnızca bu sıralarda değil, ömür boyu gurur duymak istiyoruz.  Bunun yanı sıra, buradaki eğitim ve öğretim hayatınız boyunca, sizleri ilgi ve becerileriniz doğrultusunda çeşitli sportif, sanatsal ve teknolojik aktivitelerde rol almaya teşvik ettik. Ve sizlerle birlikte, ülkemize, adımızı altın harflerle yazdırdığımız yarışmalara, teknoloji festivallerine katıldık. Her birinize, şehrimizi, Bölgemizi, okulumuzu gururla temsil ettiğiniz için, bir kez daha teker teker teşekkür ediyorum.  Ve bugün burada, sizleri, almış olduğunuz, tüm teknik meslek liseleri için örnek olabilecek nitelikte bir eğitim ve edinmiş olduğunuz yüksek beceri ve donanımlar ile çalışma hayatına uğurluyoruz. Gençler, bu eğitiminizin gelecek yaşamlarınızdaki karşılığı olarak, sizlerden, sanayinin üretim gücünde söz sahibi olan, üretken ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aydın bireyler olarak yaşamınızı sürdürmenizi bekliyoruz.

SANAYİNİN DÜŞÜNÜN BEYİNLERE İHTİYACI VAR

Başkan Türek; “ Düşünen, sorgulayan, üreten, problemlere çözüm bulan ve sosyal becerilerini geliştiren gençler, gelecekte, ülkemizin can damarlarından biri olan sanayimizde en güzel konumlarda yerlerini alacaklardır. Biz sizlere inanıyor ve güveniyoruz.  Sanayimizin sizler gibi teknik donanımlı, yeni projeler üretebilen ve mühendis gibi düşünen beyinlere ihtiyacı var. MOSTEM sizin evinizdi; fabrikalar ise sizin geleceğiniz ve ekmek kapınız olacaktır.  Sevgili mezunlarımız, hepinize hayırlı bir gelecek diliyor, sevgilerimi sunuyor ve hayat boyu, daima büyük başarılara ulaşmanızı diliyorum.  Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun!” dedi.

KENDİLERİNİ DÖRT GÖZLE BEKLEYEN FABRİKALARIMIZDA İŞ HAYATINA ATILACAKLAR

Anne ve babalara da seslenen Başkan Türek; “En değerli varlığınız olan evlatlarınızı MOSTEM’e teslim ettiğiniz ilk günlerde, okul seçimi ile ilgili yaşadığınız çeşitli endişeleri sizlere hatırlatmak isterim. Bugün ise ne kadar doğru karar verdiğinizi gözlerinizden okuyorum. Karşınızda son derece donanımlı, bilgili, kültürlü, çok iyi yetişmiş, aslanlar gibi duran gençlerimiz var. Evlatlarınızla gururlanın. Onlar, önümüzdeki günlerde ya üniversiteye giderek tahsillerine devam edecek ya da kısa yoldan kendilerini dört gözle bekleyen fabrikalarımızda iş hayatına atılacaklar. Hepsiyle gurur duyabilirsiniz.  Lütfen, onlara olan desteğinizi, eskiden olduğu gibi devam ettirin ve onlara güvenin. Onlar ki, ülkemizin en güzel ve en güvenli okulundan mezun oluyorlar. Gelecekte sanayimizin mihenk taşlarını oluşturacaklar. Sanayimiz onların omuzları üzerinde, daha da yükselecektir.”

Başkan Cemal Sait Türek, konuşmasının sonlarına doğru Mostem’e veda edeceklerle ilgili açıklamada bulunurken;  “MOSTEM’in özelleşmesinden bu yana geçen 10 yıllık sürede, okulumuza çok büyük hizmetler veren, emektar Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Yiğitkanlı ve Müdür Yardımcılarımız Sayın Galip Gencür ve Sayın İdris Usluer kendi istekleri ile emekli olarak aramızdan ayrılacaklardır. Okulumuza sağladıkları sonsuz katkılarından ötürü, kendilerine ve çeşitli nedenlerle okulumuzda hizmet yaptıktan sonra ayrılmış olan diğer idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor; yeni yaşamlarında onlara sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Mezuniyet töreninde başarıda ilk üç sıralamaya giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul birincisi Endüstriyel Otomasyon sınıfından Alperen Sevimdag diplomasını ve bisikletini OSB Başkanı Sait Türek verdi. Okul ikincisi Mustafa Tugberk’in diplomasını ve hediyesini Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş verirken okul üçüncüsü Meryem Büşra Bayir ise diploma ve hediyesini Mostem Danışma Kurulu üyesi Doğan Doğan Çelik’in elinden aldı. Cimnastikte Türkiye Şampiyonu Taha Afşar gösterisi ile Okulun Beden Eğitim öğrencilerinin ‘Zeybek oyunları gösterisi ayakta alkışlandı. Mezun öğrenciler diplomalarını almak için salondaki platforma gelişlerinde anne ve babaları onları alkışları ile ödüllendirdi. Özellikle genç kızların platform üzerinde yürürken üzerlerinde taşıdıkları giysilerle ve güzellikleriyle mankenleri aratmadılar. Mezun öğrencilerin diplomalarını Okul Müdürü Yiğitkanlı, müdür yardımcıları ve sınıf öğretmenleri verdi. Öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra peş peşe patlatılan konfetiler ışıltısında keplerini havaya fırlattı. Salonda yükselen çeşitli müziklerle öğrenciler eğlencenin doruklarına çıktı. Gecenin kapanışı ise İzmir Marşı ile sonlanırken öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına selam durdu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim