Elginkan olarak her zaman yatırama önem verdiklerini söyleyen Akçen, Manisa’da ve Bilecik’te yeni yatırımların hayata geçeceğini yüzlerce insana istihdam sağlayacaklarını söyledi. Akçen, “Elginkan Topluluğu üstüne kimse çökemez. Yürek lazım. Elginkan sahipsiz bir topluluk değil. Bizim bu topluluğun üstüne sinek bile konamaz. Burada devlet var, hükümet var. Ben 70 yıllık sanayiciyim ben çöktürmem. Yüreği yetiyorsa benim karşıma gelsin” dedi.

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, Matel Hammadde Seramik Fabrikası Genel Müdürü Ercüment Arıcı ile birlikte son günlerde Serel’de yaşanan işçi eylemleriyle ilgili açıklamada bulundu.  Yaşananlara çok üzüldüklerini dile getiren Gaye Akçen, “Elginkan’da bugüne kadar olmayan şeyler oluyor. Şimdi biz Çimse-İş ile 30 yıldır çalışıyoruz. Türk Metal ile 30 çalışıyoruz. İkisi de Türk-İş’e bağlı iki sendika. Başka bir sendikayı sokmak istediler. Bizim de ahlakımıza yakışmaz.Çimse ile sözleşmemiz var. Bize yakışmaz, bizde sadakat çok önemlidir. Birbirimize sadık olamayacaksan 30 yıldır devam etmezdi. Arkadaşların böyle ani hareketlerini yadırgadım, yakışmadı. Biz onları Elginkan’ın evladı gibi, çok yerde olmayan nezaketleri gösterdik. Bu sene 100 bin kişiye Türkiye’de gıda yardımı yaptık. Bundan dolayı da mutlu oluyoruz. İşçilerimize dışarıdan daha iyi anlamda ikramlarda bulunduk.Ben işçilerime gününde maaşlarını ödüyorum. İkramiyesini veriyorum. Şimdi ben bu kadar bunları yaparken senin bir adama kızıp benim başıma böyle adamları getirmen doğru değil. Ayrıca o sendikacı kişiler de burada müdahil olmaları saygısızlıktır. Ben kendi işveren olarak değiştirmek istiyorsam söylerim, birlikte hareket ederim. Ama böyle olunca yani iki sendikanın çarpışmasından dolayı biz yara aldık. Bazı partili arkadaşlarımız kendilerine göre işin aslını bilmeden, iki sendikanın çarpışmasını bilmeden biz sanki işçilerin hakkını vermiyormuş gibi etrafta konuşmalar yapınca ben incindim. Ben kimsenin hakkını yemiyorum ki. Bilmeden etmeden bunları konuşmalarını esefle kınıyorum. Bir hanımefendi beni aradı, bana kalkıp diğer sendika ile beni masaya oturtmaya çalışıyor. Sizin üstünüze vazife değil bu dedim” diye konuştu.

BENİM SANDALYEM SALLANAMAZ

Elginkan Topluluğu ile ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Akçen, Elginkan’ın sahipsiz olmadığını söyledi. İşçilerin büyük bir kısmının işe geri döndüğünü açıklayan Akçen, “Ama komik şeyler yazıldı. Birincisi benim sandalyemin sallandığı söyleniyor, ben hayatımda sallanan koltuğa oturmadım. 4 ayaklı koltuğa oturdum. Benim sandalyem sallanamaz. Ancak öldüğüm gün o sandalyeyi bırakabilirim. Elginkan Topluluğunun üstüne kimse çökemez, yürek lazım. Elginkan sahipsiz bir topluluk değil. Bizim bu topluluğun üstüne sinek bile konamaz. Burada devlet var, hükümet var. Ben 70 yıllık sanayiciyim ben çöktürmem. Yüreği yetiyorsa benim karşıma gelsin. Burası bana emanet, fabrika işçilerine emanet. Bunu herkes bilecek. Sahibi biziz, koruyucusu biziz. İki sendika kavga ediyorsa ne yaparsa yapsınlar. Ben buraya başka bir sendika sokma niyetinde değilim. Ben dik duracağım. Şu anda hemen hemen 200’e yakın geri dönüş oldu. 200 kişi tekrar üye oldu. Kapatmamızın iki nedeni vardı. Üzülmüştük ve ayrıca fabrikaya bakım yaptık” dedi.

İŞÇİMİZE VERDİĞİMİZ DESTEKLER ORTADA

Fabrika Genel Müdürü Ercüment Arıcı, “Diğer tarafın temsilciyken başka bir sendikaya alttan alta çalışmak bize etik gelmiyor. Biz toprak işverenleri sendikası üyesiyiz. Her birinin toplu iş sözleşmesinde aynı haklar verilir. Ücret olarak da bizde yeni işe başlamış sendikalı arkadaş şu an her ay cebine giren net 10 bin liradır. Bizde 12 maaş değil 16 maaş var. Bu sene 2500 lira ikramiye verdik. Bankadan promosyon alıyoruz. İşçi başına 5 bin 500 lira geliyor. Bayram erzakı verdik, ceplerine giren 10 bin lira net maaştır” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİ

Editör: TE Bilisim