Manisa’da bir süredir devam eden sıfır işgaliye uygulaması tepki görmeye devam ediyor. Hem oda başkanları hem de siyasiler tarafından zaman zaman tepki gören uygulamaya, bir tepki de İYİ Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Çelik’ten geldi. 

“VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAYA DAVET EDİYORUM”
İYİ Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sıfır işgaliye uygulamasını doğru bulmadığını belirterek, “Esnafımız son iki yıldır pandemi sürecinde yeterince zarara uğramış ve şu anda yapılması gereken esnafımıza sahip çıkılmasıdır. Bu yapılan uygulama esnafımızın belini büküyor. Sosyal belediyecilik anlayışı bu değil. Bundan 3 veya 4 yıl önce Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e Büyükşehir Belediye Meclisi mikrofonlarından seslendiği ve verdiği sözlerin arkasında durmaya davet ediyorum” dedi. 

TURGUTLU BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Esnafa zorluk çıkarmak yerine her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde çözüm bulunması gerektiğine işaret eden Çelik, “Belediyemizi ön plana çıkaracak projeler, atılımlar yapılmalıdır. Mesela tam buradan 35 kilometre uzağımızdaki Turgutlu ilçesinde semt pazarları sokak aralarından kaldırılmış, şehrin ortasına tenis kortları, çim kortları ve amfi tiyatrosu gibi sanatsal anlamda daha pek çok şey yapılmış ve büyükşehir belediyesinden beklentilerimde, halkımızın beklentisi de budur” dedi. 

“EMEĞİ YOK SAYIYOR”
Çelik, “Manisa Büyük Belediyesi’nin son 3-4 yıl içinde Manisa merkeze yaptığı hiçbir hizmeti yoktur. Son günlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi görüntü kirliliği adı altında esnafa yaptırdığı zulme son vermeli. Esnafımız iş yerlerini ön plana çıkarabilmek için gerekli görsel düzenlemeleri yapıyor ama Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yetkililer aradan belli bir zaman geçtikten sonra esnafın dükkanı için yaptığı harcamayı hiçe sayıp ‘ben yaptım oldu’ algısıyla yıktırıp yapılan emeği yok sayıyor.” diye konuştu. 

“KAYBEDİLEN DAVALARIN DOSYA VE DAVA MASRAFLARINI KENDİ CEBİNDEN Mİ KARŞILIYOR”
Cengiz Ergün’e seslenen İYİ Partili Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehzadeler ilçesinde bulunan bir işletmenin açmış olduğu yüzlerce davayı kazanmasına rağmen Cengiz Ergün, yargının verdiği karaları hiçe mi sayıyor? Buradan Sayın Büyükşehir Başkanımız Cengiz Ergün’e soruyorum. Kaybedilen davaların dosya ve dava masraflarını kendi cebinden mi karşılıyor yoksa vatandaşımızın cebinden mi ? Halkımız gereken cevabı  gelecek ilk seçimde sandıkta verecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur.” UTKU YILMAZ
Editör: TE Bilisim