Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce Doğu ve 8 Eylül Caddeleri üzerine bariyerler yerleştirdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bariyerleri vatandaşların yola atlamaması için yaptıklarını savunsa da, esnaf bu durumdan şikayetçi oldu.

Dükkanların önünün kapandığını, mal giriş çıkışlarında zorluk yaşadıklarını söyleyen esnaflar, bariyerlerin kaldırılmasını istedi ancak herhangi bir uzlaşma sağlanamadı.

ESNAFLAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI 

Bunun üzerine esnaflar, bariyerlerin kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Cadde üzerinde çok sayıda esnaf, imza kampanyasına destek verdi.

İmza kampanyasının da bir işe yaramaması üzerine esnaflar bu kez yargı yoluna başvuruyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN RESMİ CEVAP BEKLENİYOR 

Esnafların avukatları, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yazarak bariyerlerin neden konulduğunun yazılı olarak açıklanmasını, hangi yetkiye göre bu bariyerlerin konulduğunun da kendilerine bildirilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi, yasal olarak yazıya 15 gün içerisinde cevap vermek zorunda.

Belediyeden cevap gelmesinin ardından esnaflar, bariyerlerin kaldırılması için mahkeme sürecini başlatacak.

“İŞLERİMİZ BALTALANDI, BU UYGULAMAYA SON VERSİNLER” 

Bariyerlere ilişkin görüşlerine başvurduğumuz esnaflar, işlerinin baltalandığını, müşterilerin kendine ulaşmakta zorluk yaşadığını, mal indi-bindilerini saatlerce yapamadıklarını ve işyerlerinde telafisi mümkün olmayan zararlar gördüklerini belirtti ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bariyerleri bir an önce kaldırmasını istedi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim