Şehzadeler Şehri Manisa’da 500 yıllık geleneğimiz olan Mesir Festivali, bu yıl Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gazabına uğradı. Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen ve bu nedenle vatandaşların büyük özlem duyduğu Manisa Mesir Festivali’nin yapılmaması, vatandaşların tepkisini çekerken Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden akıllara durgunluk veren bir hamle geldi. Tarih kokan bir kentte tarihi bir geleneği bu yıl görmezden gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı, ardından da Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü sanatçı Haluk Levent konseri gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımı sonrası siyasilerden de tepki gecikmedi.

“MANİSA MESİR FESTİVALİ’Nİ YAPMAKTAN İMTİNA EDİYOR”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi geleneğimiz olan Mesir Festivali’ni görmezden gelip fener alayı ve konser düzenlemesine ilk tepki CHP Yunusemre ilçe Başkanı Av. Yalçın Arcak’tan geldi. Av. Yalçın Arcak, yaptığı açıklamada, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da hemşerilerimiz üzerinde kurduğu diktasını ne yazık ki sürdürmekte kararlı. Uyarılarımıza kulak asmayan Sayın Ergün ben yaptım oldu, ben istemedim olmadı düşüncesinden vazgeçmiyor. 19 Mayıs Milli Bayram programı için fener alayı ve konser düzenleyen belediye, gelin görün ki Manisa Mesir Festivali’ni yapmaktan imtina ediyor! Festivaldeki korona tedbirlerinin konserdeki tedbirlerden farkını anlayabilmiş değiliz! Konserde bulaşmayan hastalığın festivalde bulaşacak algısının sebebini merak ediyoruz! Sebep korona mıdır yoksa festivale bütçe ayırmak istenmemekte midir? Bütçe yoksa belediye konseri hangi parayla düzenliyor? Sebep koronaysa bir ay öncesine kadar festivali gerçekleştirebilirlerdi. Neden yapmadınız? Buradan çıkardığımız sonuç festivalin keyfi gerekçelerle yapılmadığıdır” dedi. 


“HALKIMIZ BU OYUNLARA GELMEZ”
Festivalin yapılmaması nedeniyle Manisalıların tepkisini çeken Cengiz Ergün’ün fener alayı ve konser düzenleyerek tepkilerden kaçmak için bir yol haritası çizdiğini belirten Arcak, şöyle devam etti: “Sayın Cengiz Ergün, fener alayı ve konser düzenleyerek Manisa Mesir Festivali’ni unutturduğunu mu sanıyor? Tarihi geleneğimize önem vermeyen bir belediye, fener alayı ve konser düzenliyor. Tüm bunların vatandaşın gözünü boyamak için yapıldığını gayet iyi görebiliyoruz. Halkımız bu oyunlara gelmez. Sözde milliyetçi bu zatların tarihimize olan düşmanlığını halkımızın takdirine sunuyoruz” dedi. LEYLA DOĞAN


 
Editör: TE Bilisim