İnsanlar gibi çiçeklerin de kendine özgü bir karakteri ve dili vardır. Çiçeklerin anlamı ve verdiği mesajlar da genelde türlerine göre farklılık gösterir. Bazı çiçeklerin anlamları ve hikayeleri efsaneler ile ilişkilendirilirken bazı çiçek isimleri ve anlamları halk arasından anonim özdeyişlerle günümüze kadar gelmiş ve öyle kabul edilmiştir.

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı4

Jerbera, papatyagiller (Asteraceae) familyasının Gerbera cinsinden bitki türlerinin ortak adı.

Yaklaşık olarak doğada 30 türü vardır. Güney Afrika, Afrika, Madagaskar, ve tropikal Asya'ya yayılmıştır. Gerberanın ilk bilimsel tarifi J.D. Hooker tarafından Curtis Botanik Magazin de 1889 yılında yapılmıştır.

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir?

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı3

Bu özel çiçek türü özellikle masumiyet, saflık ve neşe gibi anlamlara sahiptir. Işıltılı renkleri ile kişiye büyük bir mutluluk veren gerbera anlamıyla da herkesi mest eder. Sevdiklerinize vermek istediğiniz mesajı en net şekilde iletebilecek en güzel aracılardan biridir.

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı5

Eski Mısırlılar için bu çiçek, toprak anaya karşı duyulan dostluğu, güven duygusunu, güneşe olan bağımlılığı ve ihtiyacı sembolize eder.

Kelt mitolojisinde gerbera çiçeğinin ayrı bir anlamı vardır. Buna göre, çekilen sıkıntıları hafifleten ve iç huzuru sağlamaya yardımcı olan anlamına gelir. Çok eski bir Kelt efsanesine göre, dünyada herhangi bir çocuk öldüğünde Tanrı'nın yeryüzünü gerbera papatyaları ile donattığına inanılmıştır.

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı2

Kuzey Avrupa'nın kadim ırklarından biri olan İskandinav mitolojisindeki inanışa göre, aşk, bereket ve güzellik tanrıçası Freya'nın en sevdiği ve kutsal saydığı çiçektir. Farklı pek çok kültürdeki genel düşünceye göre bu çiçek, dostluk, samimiyet, sıcaklık, umut ve neşeyi temsil eder. Bu nedenle Gerbera papatyası mutluluk ve iyi niyet anlamlarına gelir.
Eskiden beri Gerbera'ya masumiyet, saflık ve neşe gibi anlamlar yüklenmiştir. Bu oldukça mantıklıdır, çünkü renkli ve ışıltılı renkleri sayesinde hüznü dağıtmaya yardımcı olur.

Farklı renklerdeki Gerbera'nın anlamları

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı1

Kırmızı Renkli Gerbera'nın Anlamı

Kırmızı renkte olan bir Gerbera çiçeğinin anlamı dostluk, sıcaklık ve samimiyettir.

Beyaz Renkli Gerbera'nın Anlamı

Beyaz gerbera çiçeği, masumluğu ve saflığı simgeler.

Pembe Renkli Gerbera'nın Anlamı

Pembe gerbera anlamı arkadaşlığı ve canlılığı simgeler.

Sarı Renkli Gerbera'nın Anlamı

Sarı renkteki bir gerbera ise duygu yoğunluğunu ve ölen kişi ile geçirilen mutlu anları hatırlatan güzel bir sembol olarak tanımlanır.

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı-1

Turuncu Gerbera'nın Anlamı?

Turuncu gerberalar, daha çok güç ve canlılık anlamı taşır.

Gerbera Çiçeği Anlamı Nedir Kırmızı, Turuncu, Beyaz Gerbera Çiçeğinin Manası Nedir Gerbera Kokar Mı

Gerbera çiçeği kokar mı?

Gerbera çiçeğinin genel olarak çiçeksi ve tatlı bir kokusu yoktur. Ancak kendine has bir kokusu olduğu söylenebilir. Bu nedenle daha çok süs ve dekorasyon amacıyla tercih edilir.

Kaynak: PERVİN İNCE