Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Gıdanı Koru Kampanyası Farkındalık Oluşturma Projesi” kapsamında İlköğretim çocuklarında gıda kaybı ve israfı ile ilgili farkındalığı arttırmak, gıda israfı ile ilgili bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen resim yarışması sonuçları belli oldu. “Gıdanı İsraf Etme, Gıda Kahramanı Ol” konusunda düzenlenen resim yarışmasına ilköğretim 1.sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri katıldı.  Jürinin değerlendirmelerine göre 1. ve 2.sınıf öğrencileri ile 3. ve 4.sınıf öğrencileri olmak üzere iki kademede dereceye giren eserler belirlendi. “Gıda İsrafı İle Mücadele Et” temasıyla bu yıl ilk defa düzenlenen resim yarışmasında çocuklarımızın hayalleri ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak gıda kaybı ve israfına yönelik farkındalık yaratmaları sağlandı.




MTSO HEDİYE ÇEKİ TAKDİM ETTİ
Her kademenin birinci, ikinci ve üçüncüsüne ödül olarak bisiklet verildi. Jüri değerlendirmesinde dördüncü olan öğrenciler resim malzemeleri ile ödüllendirildi. Her kademede ilk 10’a giren öğrencilere madalya ve katılım sertifikası verilerek, ön değerlendirmeyi geçen 62 eser resim sergisinde sergilendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Muradiye Organize Sanayi Bölgesi yarışmaya katılan 62 öğrenciye hediye çeki takdim etti. Fatih Sergi Salonunda gerçekleşen ödül törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Osman Kıvırcık, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğrenciler ve veliler katıldı.



OKULLARDA ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte bu yarışmayı düzenlediklerini ifade etti. Öztürk, gıdanı koru ile okullarda etkinlikler yaptıklarını söyledi, öğrencilerin bu çalışmalarla tarımı öğrendiğini kaydetti.



GIDA BÜTÜN DÜNYANIN ANA GÜNDEM MADDESİ
Vali Yaşar Karadeniz ise konuşmasında “Aslında şunu biliyoruz ki çocuklarımız birçok konuda bizlerden daha çok bazı şeylerin farkındalar. Bizleri birçok konuda daha iyi uyarıyorlar. Biz de bu projeyle aslında çocuklarımızdan istifade ederek sanırım büyüklerde farkındalık yaratmayı onların gözüyle sağlamaya çalıştık.  Özellikle son dönemde gıda bütün dünyanın ana gündem maddesi oldu. Elbette teknolojik gelişmeler önemli ama tüm bunları sürdürebilmenin ana güzergâhının da gıdadan geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Gıda ile ilgili de tarımsal faaliyet olarak üretim artışı ne kadar önemli ise gıda sanayinde gıdanın işlenmesi sürecinde meydana gelebilecek israflar, üretim artıklarının değerlendirilmesi de bir o kadar önemli. Yine gıdanın tüketilmesi aşamasındaki israfın azaltılması önemli.” Dedi.



GIDAMIZI KORUMALIYIZ
Dünyamızın kaynaklarının sınırlı olduğunu ve artan bir nüfusun olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, “Bu nüfusu da beslemek daha doğrusu dünyada yaşayan her insanın da dünyanın bu imkânından istifade etmesi gerekiyor. Bunu sağlamak ancak gıdamızı korumak, gıda üretiminde ve tüketiminde yaşanan olumsuzlukları gidermeye bağlı” şeklinde konuştu.

RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER
1.ve 2. Sınıf Kategorisinde Kazananlar: Birinci: Zeynep Su Taşkıran (2.Sınıf, Mehmet Günek Türkbirliği İlkokulu, Kırkağaç) İkinci: Emre Akdağ (2.Sınıf, İsmail Bali İlkokulu, Salihli) Üçüncü: Betül Ertok (2.Sınıf, Mustafa Beşikçioğlu, Alaşehir) . 3.ve 4. Sınıf Kategorisinde Kazananlar: Birinci: Bennu Okur ( 4.sınıf, Soma Bilim ve Sanat Merkezi, Soma ) İkinci: Nehir Güven (3.sınıf, 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu, Yunusemre) Üçüncü: Duru Doğruer (4.Sınıf, Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi, Akhisar) CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim