Güres Group, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2021 yılı yumurta ihracatı sıralamasında bölgenin lideri oldu.  Manisa’da temellerinin atıldığı 1963 yılından bugüne kadar yaptığı yatırımlarla gıda sektörünün lider markalarından biri olmayı başaran Güres Group, 2021 yılı Ocak-Aralık döneminde yaptığı yumurta ihracatıyla Ege Bölgesi’nde ihracat şampiyonu olurken, Türkiye sıralamasında ise üst sıralara tırmanmayı başardı. Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) çatısı altında faaliyet gösterip, 2021 yılında ihracatta önemli katkıları olan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyesi firmalar için ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ gerçekleştirildi.

HEDEF İHRACATI YÜZDE 50 ARTIRMAK
Türkiye’nin tek çatı altına toplanmış en büyük tam entegre yumurta üreticisi konumunda bulunan Güres Group, yumurta ihracatını 2020 yılında aynı döneme göre yüzde 30 artırarak bölgenin ihracat şampiyonu oldu. Güres Group adına ödülü alan Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güres, “Yüksek kalite standartlarımız, güvenilir marka bilinirliğimiz ve sürdürülebilir pazar gücümüz sayesinde hedeflerimize ulaşıyoruz. 2022 yılı için hedefimiz; çıtayı daha yukarı taşıyıp, ihracatımızı yüzde 50 artırmak” ifadesini kullandı.

KÖRFEZ ÜLKELERİNDE YUMURTA ÜRÜNLERİYLE MARKA BİLİNİRLİĞİMİZİ SAĞLADIK
Yumurta ihracatının dışında; bıldırcın yumurtası, bıldırcın eti, pastörize sıvı yumurta, yumurta tozu ve yumurta viyolü çeşitleriyle Türk markasını dünyaya duyurmayı hedeflediklerini belirten Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güres, “Yumurta tozunun da ürün portföyümüze eklenmesi ile beraber; katma değerli ürünlerimizi ihracat pazarlarına sunarak, hedeflerimizi daha ileri taşımayı planlıyoruz. Ana pazarımız olan Körfez ülkelerinde yumurta ve yumurta ürünleriyle marka bilinirliğimizi sağladık ve aranan marka olmayı başardık. Dubai, Katar, Umman, Bahreyn, Kuveyt’in yanı sıra; Afganistan, Azerbaycan, İran ve Suriye gibi ülkelere ihracatımız devam ediyor” diye konuştu.

PAZAR GENİŞLİYOR
Dünya sofralarında üç öğün protein kaynağı olmaya devam edeceklerini belirten Fatih Güres, “Gambia, Liberya, Sierra Leone, Cibuti, Ekvator Gine’si, Somali, Gabon, Libya ve Mauritus gibi ülkelerde pazarımız genişliyor. Devletler arasında anlaşmalar sağlanıp, uygun koşullar belirlendiği takdirde; önceki yıllarda güçlü pazarlarımızdan olan İsrail, Suudi Arabistan’a da yeniden ihracat yapmayı planlıyoruz. Ayrıca; Bakanlıklar arası görüşmelerin devam ettiği Çin, Hong Kong, Singapur gibi Uzak Doğu ülkelerini ürün portföyümüz ile tanıştırmak istiyoruz. Bu ülkeleri de hedef pazarımız olarak belirledik. Bununla beraber Kosova, Arnavutluk gibi Avrupa ülkeleriyle de yakın zamanda ihracata başlayacağız. Yumurta tozunu ise Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’ya ihraç etmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

1.5 MİLYAR ADET YUMURTA ÜRETİMİ

700 bin metrekarelik açık alan üzerine, 250 bin metrekarelik kapalı alanda yıllık 1 buçuk milyar adet yumurta üretimi gerçekleştiren Güres Group; bu yönüyle Türkiye’nin tek çatı altına toplanmış en büyük tam entegre yumurta üretim tesislerine sahip. Güres, gıda sektöründeki üretimlerinin yanı sıra, kanatlı sektörüne de hizmetler sunmakta; enerji, teknoloji ve tarım faaliyetlerinde bulunuyor. Güres Group; kendi bünyesinde ürettiği yüksek teknolojik kurutucular sayesinde tavuk gübresini kurutup, teknolojik kazan reaktöründe yakarak elektrik enerjisi üretmekte ve Türkiye’nin enerji ihtiyacına katkı sağlanıyor.  HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim