Yapıcıoğlu, hiçbir partiyle ittifak içinde olmadıklarını ifade ederek, kendilerine yakın olan partilerle 2023 seçimleri için ittifak kurabileceklerini açıkladı. Yapıcıcıoğlu, “Biz herhangi bir konuda sadece muhalefet etmek için siyaset yapmıyoruz. Ne yaparsa yapsın iktidarın her yaptığına yanlış demiyoruz. Kendi içimizden bile biri olsa yanlışına doğru demiyoruz. Eğriye eğri doğruya doğru” dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Manisa il başkanlığı tarafından düzenlenen programda sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, kanaat önderleri ve basın ile bir araya geldi.  Öğretmenevi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu programa katılan herkese teşekkür etti.

SERTLİK TOPLUMU GERİYOR

HÜDA PAR Genel Zekeriya Yapıcıoğlu, “Başkanı Covid-19 pandemisinin etkilerinin azalmasından sonra memleketimizi, ülkemizi dolaşıyoruz. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyle 81 ilimizin tamamındayız. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları birinci elden dinlemek varsa açık ve içtenlikle bunlara cevap vermek, kaynaşmak istiyoruz. Ve bu şekilde tanış olmak istiyoruz. Bu anlamda gittiğimiz yerlerde muhtarlarımızla, kanaat önderlerimizle, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, basın ile bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz, imkanımız olursa çiftlerimizle, üreticilerimizle bizi doyuran vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Gençlerle, kadınlarla oturup onların sıkıntılarını, sorunlarını dinlemeye çalışıyoruz. Birilerinin aklına şu akla gelebilir. Siz ne yerelde, ne de Ankara’da iktidar değilsiniz vatandaşların sorunlarını dinleyip de ne yapacaksınız.  Bunu soranlara ya da bu soruyu aklından geçirenlere şunu diyoruz. Belki bugün vatandaşların sorunlarını çözme sorumluluğu bugün bizim omuzlarımızın üzerinde değil ama madem siyaset yapıyoruz, madem siyaset halkın sorunlarına çözüm bulma sanatıdır o zaman biz o sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi vatandaşlarımıza söylemek ve onların sorunlarını da çözme makamında olan yani icra makamında olan kişilere aktarmak ve onlar adına o sorunların çözümünü talep etmek durumundayız. Biz herhangi bir konuda sadece muhalefet etmek için siyaset yapmıyoruz. Ne yaparsa yapsın iktidarın her yaptığına yanlış demiyoruz. Kendi içimizden bile biri olsa yanlışına doğru demiyoruz. Eğriye eğri doğruya doğru. Haklıya hakkını teslim etmek, haksızın da haksız olduğunu yüzüne söylemek gibi bir duruşumuz var. Biz bu duruşumuzla hiçbir zaman zarar etmedik. Bundan sonra da zarar edeceğimizi düşünmüyoruz. Bir memlekette insanların çoğunluğu güçlü olmayı tercih ediyorsa orada bir sorun var. Eğer ciddi bir kitle varlıklı olmayı, mal varlığı biriktirmiş olmayı, zengin olmayı haklı olmaya tercih ediyorsa o memlekette bir şeyler ters gidiyor demektir. Siyasetin üslubunun çok sert olduğundan en çok şikayet eden biziz. Bu sertlik dünyanın kapılarını kapatıyor. Bu sertlik toplumu da geriyor“ dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Türkiye’nin önemli bir tarım ülkesi olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, ama kaynakların sınırsız olmadığını bunun için dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi. 2023’te yapılacak olan seçimlerde başka partilerle ittifak kurup kurmayacaklarıyla ilgili olarak Yapıcıoğlu, şuan için hiçbir partiyle ittifak kurmadıklarını ancak kendilerine yakın olan partilerle ittifak yapabileceklerini vurguladı. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim