Sezonun ilk kirazının kilosu sembolik olarak gerçekleşen açık artırmada 700 liraya İbrahim Bodur tarafından alındı. 40 kiloluk kiraz Ankara Hali’ne gönderildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa'da üretilen kirazın dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini dile getirerek, "Kirazın önemli bir merkezindeyiz. Bu ay içinde Güney Kore'den gelen bir heyet kiraz bahçelerimizde ve işletmelerimizde incelemede bulunacak.

Türkiye’nin en erkenci kiraz üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da Kuzey Yarım Küre’nin ilk kiraz hasadı yapıldı.  Sembolik olarak gerçekleşen açık artırmada ilk kirazın kilosu 700 TL’den alıcı buldu. Bu yıl Manisa'da mart ve nisan aylarında etkili olan soğuk nedeniyle ilk kiraz, önceki sezonlara kıyasla yaklaşık 15 gün gecikmeyle Sancaklıbozköy Mahallesi'nde olgunlaştı. Sabahın erken saatlerinde bahçelerine giderek erkenci "Cristobalina" cinsi kirazları hasat eden üretici Halil İbrahim Koca ve Metin Koyuncu alım merkezinin yolunu tuttu. Kirazda ilk ürünün hasat törenine Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de katıldı.  Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan Kiraz Pazarı’nda ilk kirazın satışı gerçekleşti. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, üreticiler ve tüccarlar katıldı.

TÜCCAR 600 ÜRETİCİ BİN LİRA İSTEDİ

Bölge üreticilerinden Metin Koyuncu ile Halil İbrahim Koca'nın hasat ettiği yaklaşık 40 kilogram kiraz için sembolik açık artırma yapıldı. Tüccarların kilosuna 600 lira, üreticilerin ise 1000 lira teklif verdiği açık artırmada 700 liradan uzlaşma sağlandı. Kirazı İbrahim Bodur aldı.

KİRAZ ÜRETİMİ ARTIYOR

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı konuşmada Manisa'da kiraz üretiminin her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, "Mevcut alanlarda verimi artırarak, yeni alanları da ihdas ederek tıpkı üzümde, zeytinde olduğu gibi bu alanda da Türkiye'de ilk iki sırada yer alabiliriz. Ben Manisa üreticisinin bunu başarabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

HASADIN ARTMASIYLA FİYATLAR YERİNİ BULACAK

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de açık artırmada oluşan fiyatın ürünün gerçek fiyatı olmadığını, kirazı üreten ilk çiftçiyi ödüllendirmek amacıyla sembolik fiyatla alım yapıldığını, ilerleyen günlerde hasadın artmasıyla fiyatların yerini bulacağını kaydetti.

GÜNEY KORE HEYETİ KİRAZ BAHÇELERİNİ İNCELEYECEK

 İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de Manisa'da üretilen kirazın dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini dile getirerek, "Kirazın önemli bir merkezindeyiz. Bu ay içinde Güney Kore'den gelen bir heyet kiraz bahçelerimizde ve işletmelerimizde incelemede bulunacak. Bu ziyaretten sonra da inşallah Güney Kore ile daha çok ihracat bağlantılarımız oluşacak." dedi. Açık artırmada satılan ilk kirazın Ankara Hali'ne gönderileceği belirtildi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim