İşçiler, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ettiler.  “İşçi babası Mehmet Çerçi Başkanımız işçilerimizin her zaman yanında oldunuz. Teşekkür ederiz” pankartı açıp,  ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları attılar. Başkan Çerçi, “İmkanlarımız dahilinde işçilerimize en verebileceğimiz maksimum ücreti var. Yüzde 78’lik zam verdik. Helali hoş olsun, hayırlı olsun. Benim işçi kardeşim bunu hak ediyor” dedi.

Manisa’da Yunusemre Belediyesi, çalışanlarına yüzde 78 oranında rekor bir zam yaparak en düşük işçi maaşının 7 bin 924 lira olmasını sağladı. İşçiler kendilerine destek olan ve maaşları artıran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi bağrına bastı. İşçiler belediye şantiyesinde Başkan Çerçi’yi davul zurnayla karşıladı, kurban kesti. “İşçi babası Mehmet Çerçi Başkanımız işçilerimizin her zaman yanında oldunuz. Teşekkür ederiz” pankartı açtılar. ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları attılar. Hizmet İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Kadın Kolları Başkanı Mine Ergönül, Başkan Çerçi’ye çiçek vererek teşekkür etti.

MANİSA’DAKİ EN YÜKSEK ZAM ORANI

Hizmet İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Okan Polat, yüzde 78’lik bir zam aldıklarını ifade ederek, bu zammın Manisa’daki en yüksek zam oranı olduğunu belirterek, Başkan Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti.

İŞÇİLERİMİZE HELALİ HOŞ OLSUN

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, 260 bin nüfusa yaklaşan bu şehirde belediyeyi kurma ve yönetme yetkisinin verildiğini söyledi. Çerçi, “Biz bir ekip kurduk yola çıktık. Hep beraber büyük bir gayretle çalıştık, projeler geliştirdik, kaynaklar oluşturduk ve bugünlere geldik. Dünyayı etkileyen ekonomik kriz bizi de etkiledi. Bu süreçte biz yılmadık, yıkılmadık ayakta kaldık. Hep beraber gece gündüz demeden çalıştık, inandık. Ve birbirimize güvendik. 1200-1300 kişilik bir ekip olduk. 1070-1080 civarında çalışan işçi kardeşimiz var. Toplamda 1400-1500’e ulaşan bir kadromuz var. Öncelikle davamıza, şehrimize, insanımıza inanmanız lazım. Biz hep böyle yola çıktık. İnanarak, güvenerek yola çıktık. Hedefe kilitlendik. Hedef bu şehri layık olduğu noktaya taşımak için projeler geliştirdik, yatırımlar yaptık. Önümüzde belediye anlamında 20 aylık bir süremiz var. Projelerimiz olacak, yatırımlar olacak. İmkanlarımız dahilinde işçilerimize en verebileceğimiz maksimum ücreti var. Yüzde 78’lik zam verdik. Helali hoş olsun, hayırlı olsun. Benim işçi kardeşim bunu hak ediyor” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim