İşçiler söz konusu olduğunda 500 saate yakın çalıştıran Cengiz Ergün’ün bazı personelleri ödüllendirmesi tepki topladı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2022 yılı denetim raporu Sayıştay tarafından yayımlandı. Konu kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait onu aşkın bulgu tespit edilerek, belediyeye gerekli uyarılar yapıldı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin denetim raporunda dikkat çeken bir bulgu daha ortaya çıktı. 
Büyükşehir Belediyesi’nin personel işlemleri ve ikramiye ödemeleri incelendiğinde; performans kriterlerinin belirlenmediği, ikramiyelerin ise performans açısından objektif olarak belirlenmiş kriterler olmadan ödendiği tespit edildi. 
Sayıştay denetçileri tarafından yayımlanan raporda, şu ifadelere yer verildi: 

“Büyükşehir Belediyesi tarafından personelin performansına ilişkin kriterler belirlenmemiş diğer taraftan personele ikramiye ödemeleri gerçekleştirilmiştir.5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun “Büyükşehir belediye başkanının görev ve yetkileri” başlıklı 18’inci maddesinde;“(…) b) Belediyeyi stratejik plana uygun olarak yönetmek, belediye idaresinin kurumsal stratejilerini oluşturmak, bu stratejilere uygun olarak bütçeyi hazırlamak ve uygulamak belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini belirlemek, izlemek ve değerlendirmek, bunlarla ilgili raporları meclise sunmak.(…)”hükmü yer almaktadır. Aynı Kanun’un “Personel istihdamı” başlıklı 22’nci maddesinin üçüncü fıkrasında; “Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının %10’unu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının (30.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere hastalık ve yıllık izinleri dahil olmak üzere, çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir.” denilmektedir.Performans ölçümü, yöneticilere organizasyonun kontrol altında tutulması ve performans için sonuç geliştirilebilmesi imkanını sunacaktır. Diğer taraftan Kanun ile başarılı personele ikramiye ödenmesinin öngörülmesi performans ölçümünü gerekli kılmaktadır.
Büyükşehir Belediyesi personel işlemleri ve ikramiye ödemeleri incelendiğinde; performans kriterlerinin belirlenmediği, ikramiyelerin ise performans açısından objektif olarak belirlenmiş kriterler olmadan ödendiği tespit edilmiştir.
Bu itibarla, mevzuatın öngördüğü performans kriterlerinin belirlenmesi ve ikramiye dağıtımının bu kriterlere göre başarılı olan personele yapılması gerekmektedir.” 


İŞÇİLER 270 SAATİN ÜZERİNDE ÇALIŞTIRILIRKEN BAZI PERSONELLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sayıştay tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilen işçiler ile hizmet alımı karşılığında çalıştırılan işçilere, 4857 sayılı İş Kanunu’nda azami süre olarak belirtilen yıllık 270 saati aşan sürelerde fazla çalışma yaptırıldığı belirlenmişti. 

Belediye başkanı açıkladı o otopark yıkılıyor Belediye başkanı açıkladı o otopark yıkılıyor

İşçileri, 270 saatin üzerinde çalıştıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bazı personellere kriter belirlemediği ve diğer taraftan personele ikramiye ödemeleri gerçekleştirdi.


 

Editör: DERYA ÖZTÜRK