Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı, sokak aralarında ve kaldırımlarda artış gösteren bıçak bilemecilerin arttığını vurgulayarak, özellikle kötü bilenen bıçaklarını hem hayvana hem de insanlara zarar verdiğini açıkladı. Kırlı, ehil olan insanların bıçak bilemesi gerektiğini kaydetti.

Kurban Bayramı yaklaştı, Manisa’daki bıçakçılarda yoğun mesai başladı. Bıçakların biri gitti, diğeri geldi. Kurban bayramda sağlıklı bir kesim yapmak isteyen vatandaşlar esnafın yolunu tuttu. Özenle bilenen bıçaklar kurban bayramına hazır hale geldi. Manisa Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı kayıt dışı çalışan bıçak bileyicilerin sokak aralarında ve kaldırımlarda artış göstermeye başladığını vurguladı ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

BELEDİYELERİMİZ DENETLESİN

Kırlı, “Vatandaşlarımız kurban hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle bıçak bilemelerini bu kaldırım dediğimiz bıçakçılara yaptırıyorlar. Hem bıçaklarını kötü yapıyorlar hem de iyi bilenmiyor. Böylece kendilerine ve hayvanlara zarar veriyorlar. Hemşerilerimizden ricamız mutlaka bıçaklarını usta, ehil olan yerlere, odaya kayıtlı üyelerimize yaptırsınlar. Her yıl uyarıyoruz ama vatandaşlarımız ehil olmayan insanlara bıçaklarını biletiyor. Belediyelerimizden bunları denetlemelerini rica ediyoruz” dedi.

İNSANLARIMIZ BIÇAKÇI KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALI

Uygunbaş Bıçak İşletme sahibi Oğuzhan Uygunbaş,  vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bıçaklarını işin ehli ustalara biletmesi gerektiğini vurguladı. Uygunbaş bıçakçılar konusunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Asıl sıkıntımız dışarıda bıçakçı olmayan seyyar bileme yapanlar onların mağdurları bizlere çok geliyor. Kurbanlarını mundar ediyor ve şikâyetleri ile bize geliyorlar. İnsanlarımızın biraz daha bıçakçılar konusunda tedbirli olması ve dikkatli olması gerekir. İşlerimizin yoğunluğu ise önceki senelere göre düştü. İnsanların örf ve adetleri unuttukları için ve pandemi dolayısıyla borçlandı. Ekonomik durumu da iyi olmadığı için kurban kesemiyorlar. Bıçaklarımızın fiyatları bu yıl 6 TL, satır bazlı 15 TL özel bıçaklarında fiyatları değişiyor, kasap grupları da bu yıl 80 TL’den başlıyor döviz üzerinden ham madde aldığımız için o yüzden bu fiyat bazında işlem yapıyoruz.” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim