İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, Yunusemre İlçe Başkanı Himmet Kaplan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, partililer  ve Manisalıların katıldığı Mevlid-i Şerifte Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler dualarla anıldı. 


Okunan mevlid-i şerif sonrası kısa bir açıklama yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, özellikle Atatürk’ün kurduğu diyanetin, Atatürk’ü Cuma hutbesinde anmadığını söyleyerek;

“ Bizlerin bugünlere gelmesini ve bu ülkede özgürce yaşamamızı sağlan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimiz adına mevlid-i şerif okuttuk. Allah kabul etsin. Atamızın ve şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yıl dönümünün cuma gününe gelmesi gözleri yine diyanete çevirmişti. 10 Kasımlarda yada resmi bayramlarımızda Cuma hutbelerinde ısrarla bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmayan Diyanet bu sene de aynı şeyi yaptı. Atatürk olmasaydı bulunduğu koltukta oturamayacak olan Diyanetin başındaki şahısın amacı nedir? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu kurumların koltuklarında oturup, milletin vergiyle maaş alanların bir kez bile Atatürk’ü anmamaları yanlıştır. İstediğiniz kadar Atatürk adını unutturmaya, yok etmeye çalışın bizler hiçbir zaman Atamızı ve bu ülkeye kazandırdıklarını unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
 

Saruhanlı'da mahkemeden satılık avlulu ev Saruhanlı'da mahkemeden satılık avlulu ev

Kaynak: Canan Sürgit