Manisa’da yaşayan öncelikli olarak dezavantajlı yaşam şartlarında bulunan kadınlar olmak üzere, pastacılık ve ekmekçilik faaliyetleri ile ilgilenen bu doğrultuda istihdam edilmek isteyen, hobi olarak bu faaliyetleri benimseyen 20-40 yaş aralığındaki kadınlara eğitimlerin verilmesini ve istihdam sağlanmasını amaçlıyor. KADEM Manisa Temsilcisi Ümit Atman, “Şefkatle, muhabbetle yoğurduğumuz tüm güzellikleri etrafımıza yayarak, KADEM Manisa ailesi her zaman kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Manisa’da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilciliği, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi ile Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından imzalanan protokolle dezavantajlı ve sosyoekonomik seviyesi düşük gruplar öncelikli olmak üzere; istihdamını pastacılık ve ekmekçilik üzerinden sağlamak isteyen kadınlar için “Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi” Projesi hayata geçti.  Proje ile 3 dönem halinde toplamda 20-40 yaş arası 36 kadına eğitim verilecek. Günde 8 saat olmak üzere 8 hafta sürecek. Eğitim sonunda kadınların iş gücüne katılımı sağlanacak.  KADEM dernek binasında gerçekleşen imza törenine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Gökçe, Yiyecek ve İçecek Bölümü Öğretmeni Gülhan Timurtaş, Şehzadeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Şevik katıldı.

PROFESYONEL EĞİTİM

KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, “Dünya nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan kadınlar insanlık tarihi boyunca her zaman üretici konumunda olmuşlardır.  Kadın ve Demokrasi Derneği Manisa Temsilciliği olarak, Manisa’daki kadınlarımıza yönelik başarılı çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek, ilerlemeye devam ediyoruz.  Derneğimiz, Manisa Yunusemre İlçe Belediye Başkanlığı, Manisa Şehzadeler İlçe Belediye Başkanlığı, Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Manisa Yunusemre Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Manisa ili genelinde yaşayan öncelikli olarak dezavantajlı ve sosyoekonomik seviyesi düşük gruplar öncelikli olmak üzere; istihdamını pastacılık ve ekmekçilik üzerinden sağlamak isteyen kadınlar, profesyonel kariyer planlamasını gastronomi üzerine inşa etmek isteyen kadınlar, hobi amaçlı da olsa zamanını en verimli şekilde değerlendirip, beceri kazanmak isteyen kadınlara atölye tahsis edip atölyede profesyonel eğitimler uygulayarak; kadınların iş hayatında yer almaları konusunda farkındalık oluşturulması ve iş gücüne katılımının sağlanması için “Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi” projesini değerli paydaşlarla birlikte hayata geçirmeyi planlamaktadır. Bu süreç boyunca yanımızda olan, desteğini esirgemeyen tüm destekçilerimize içten teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

KADINLAR İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

2018’den beri hizmet verdiklerini açıklayan Atman, “2018’den itibaren ilimizde hizmet vermeye başlayan KADEM Manisa Temsilciliğimiz, Manisa’daki STK’lar arasında başarılı bir ivme yakalayarak; kadın, çocuk ve aile eksenli çalışmalarını sürdürmektedir. Yalnızca toplum yararı ve kadının insanlık onuru gözetilerek çıktığımız bu yolda, bizler değerli üyelerimizle ve kursiyerlerimizle kocaman bir aile olduk. Çayımızı, kahvemizi, sevincimizi, derdimizi birlikte paylaştık, gönül bağı kurduk. Ve şimdi bu aile, mutfakta toplanarak güzel muhabbetler ve bilgiler eşliğinde şefkatle yoğrulmuş pastalar, börekler, ekmekler ve birçok Türk mutfağına yakışan yiyeceklerin yapımını ve püf noktalarını uzman ellerin gözetiminde öğrenecektir. Beceri ve ustalık kazanma, birçok kişinin hayatında yetenekle birlikte mesleki bir yol açacaktır. Zira “ Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi ” projesi, Manisa ilinde yaşayan öncelikli olarak dezavantajlı yaşam şartlarında bulunan kadınlar olmak üzere, pastacılık ve ekmekçilik faaliyetleri ile ilgilenen bu doğrultuda istihdam edilmek isteyen, hobi olarak bu faaliyetleri benimseyen 20-40 yaş aralığındaki kadınlara eğitimlerin verilmesini ve istihdam sağlanmasını amaçlamaktadır. Projemizin mümkün olan en üst düzeyde ilgi görüp sürekli olarak yapılması için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Kadınlarımızın demokratik ve sosyal haklarını her mecrada adaletle savunup, onların yanında olmaya devam edeceğiz. Yalnızca kadınlarımızın değil, toplumun her ferdine ulaşarak, daha adil bir dünya için gönüllülükle yer aldığımız, emek verdiğimiz faaliyetlerimizi kararlıkla sürdüreceğiz. Şefkatle, muhabbetle yoğurduğumuz tüm güzellikleri etrafımıza yayarak, KADEM Manisa ailesi her zaman kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Çerçi ve Başkan Çelik de projenin hayırlı olmasını diledi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim