Özel öğrenciler mutfakta uygulamalı olarak en güzel tatlıyı yapabilmek için kıyasıya yarıştı. Unutamayacakları yarışmada mutlulukları yüzlerine yansırken, onların sevinçlerine velilerde dahil oldu.  Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Özlem Hür, özel bireylere dair iş olanaklarının çoğaltılması yönünde düşüncelerini dile getirdi. Gür,  “9 tane kanatsız meleğimiz var. Onlar hep bizim meleklerimizdir.  Onları hayata hazırlamak, meslek edinmelerine yardımcı olmak adına elimizden geleni yapıyoruz iş eğitimi öğretmenlerimizle birlikte” dedi.


Manisa’da Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde özel eğitim sınıfında eğitim gören kanatsız meleklerin mutlu ve özgüvenli bireyler olmaları için öğretmenleri tarafından çalışmalar yapılıyor. Özel öğrenciler okulda yapılan yarışmada yeteneklerini sergilediler.  Çilekler tek tek bölündü, tencerelere koyulan malzemeler özenle çırpıldı. Özel öğrenciler en lezzetli Magnolia’yı yapabilmek için yarıştı. Ortaya seçmesi zor birbirinden lezzetli ürünler çıktı. Öğrenciler yarışırken eğlendiler. Unutamayacakları yarışmada mutlulukları yüzlerine yansıdı. Öğrencilerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Veliler yarışmayı heyecanla izledi. Bazıları da o anları kaydederek ölümsüzleştirdi.



Yaptıkları tatlıyı jüriye servis eden öğrenciler ise alkışlarla gönderildi. Günün sonunda jüri tek tek tadım yaptı.  En iyi Magnolia’yı seçmekte zorlandı. İlk üçe giren öğrenciler madalyalarını büyük bir sevinçle alkışlar arasında aldı. Özel öğrencilerin o anları görülmeye değerdi. Özel eğitim sınıfında Necla İpek, Suden Akın, Emine Coşkun, Ada Alkan, Gamze Çağlar, Ceyda Malak, Bahtım Kotancı, Betül Yılgın


ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNİ ÇOK SEVİYOR

Yarışmaya katılan öğrenciler , “Her yıl tatlı, kurabiye, kısır, börek yapıyoruz. Okulda yaptıklarımızı evde de yapıyoruz. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz” dedi.  Özel öğrencilerin okuldaki enerjisi ve mutluluğu öğretmenlerine de yansıyor. 





AMACIMIZ ONLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK VE BİZ BİR BÜTÜNÜZ MESAJI VERMEK

Öğretmen Gizem Karakaya, “Burada özel eğitim sınıfının iş eğitimi dersine giriyorum. Beraber uygulamalar yapıyoruz. Okul içi ve okul dışı etkinlikler yapıyoruz. Burada bireysel çalışıyorlar. Amacımız onları topluma kazandırmak ve biz bir bütünüz. Bunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Hem burada uygulama yapıyoruz hem de mutfak ekipmanlarını öğreniyorlar kendi başlarına. Bu do onlara özgüven ve başarı duygusu kazandırıyor. Bizim amacımız şu. Buradan mezun olduktan sonra onların mutlu birey olmaları, özgüvenli, kendi başlarına hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamak. Onların mutlu olmalarına yardımcı olmak. Bir şeyler yaptıklarında çok mutlu oluyorlar. Bu da bizi daha çok sevindiriyor. Özlem öğretmenimizin bu konuda çok faydası var. Bize ve öğrencilere çok yardımcı oluyor. Burada bir yarışma yapmak istedik. Bu okulda bizde varız diyebilmek için ve bu kuldaki öğrencilerle aynı olduklarını hissettirmek için bu yarışmayı düzenlemek istedik. Amacımız onların mutlu olmalarını sağlamak. ” dedi.


ONLARIN ÇOK GÜZEL DÜNYASI VAR

Öğretmen Havva Duman, “Biz onları topluma kazandırmak istiyoruz. Onların bir şeyleri yapabileceklerini göstermek istiyoruz. Onlarla aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyoruz. Bizim onları yönlendirmemizle birlikte en zor yemekleri bile yapabiliyoruz. Sadece kurabiye değil, her şeyi yapabiliyoruz ve onlar çok mutlu oluyorlar. Onların çok güzel dünyası var. biz o derslere girdiğimizde başka dünyaya geçiyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Onların dersine girerken çok zevk alıyorum. 9 öğrencimiz var. Ailelerimizde çok destek veriyor. Onlarda bize yardımcı oluyorlar” dedi.

İŞ OLANAKLARI ARTIRILMALI

Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Özlem Hür, özel bireylere dair iş olanaklarının çoğaltılması yönünde düşüncelerini dile getirdi. Gür,  “9 tane kanatsız meleğimiz var. onlar hep bizim meleklerimizdir.  Onları hayata hazırlamak, meslek edinmelerine yardımcı olmak adına elimizden geleni yapıyoruz iş eğitimi öğretmenlerimizle birlikte. haftada 15 saat iş eğitim dersleri var. Hepsini çok seviyoruz. Liseden sonra özellikle onlar için korumalı işyerlerinin sayısının çoğalmasını ve istihdam edilmelerini, iş hayatında, aktif çalışma hayatın içinde olmalarını istiyoruz. Çünkü ailelerinin en büyük sıkıntısı biz olmayınca çocuklarımıza ne olacak kaygısı. İstiyoruz ki korkmayın çocuklarınız hayatta kaldıkları yerden devam edecekler, çalışacaklar. Devletimiz onların arkalarında. Bu mesajı vermek adına korumalı işyerlerinin ve istihdam oranlarının artırılmasını istiyoruz engelliler adına. En büyük engel sevgisizliktir diyoruz” diye konuştu.

VELİLER MUTLU

Okul Müdürü Halil Solak, “Özel eğitim alt sınıfı hafif düzeydeki zihinsel engelli öğrencilerimiz için bir tatlı yarışması yapıldı. Özel ve güzel öğrencilerimizin yanındayız. Eğitimlerin yanı sıra atölyede uygulamalı çalışmalar yapılıyor” dedi. Veliler ise çocuklarının mutfağa girmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, öğrencilere değer veren öğretmenlere teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim