Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş Başkanlığında Çağatay Uluçay İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürleri ve  Yunusemre’de eğitim öğretime devam eden resmi ve özel İlkokul, ortaokul ve lise müdürleri katıldı.

LGS’de ortama 23 puan artış var

Yunusemre ilçesinde LGS giren öğrenciler başarısında 23 puan artış olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “LGS de orta okullar düzeyinden ortalama 23 puanlık bir artış  sağlandı. Üniversiteye yerleştirme ile ilgili  güzel haberler alıyoruz . ÖSYM sisteme yüklemediği için kesin sonuçlar elimize ulaşmadı. Önümüzdeki günlerde kesin sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız ” ifadelerini kullandı.

Demirtaş “Güçlüyüz, Hazırız, Öğrencilerimizi Bekliyoruz’ sloganı ile eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Okullarımızın eğitim öğretime hazırlanması, öğrencilerimizin kayıt kabul işlemleri, kayıt kabul esnasında öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmemesi, okul öncesinde kayıtsız hiç bir öğrencinin bırakılmaması, okul rehberlik servislerinin çalıştırılması, okullarımızın tüm imkanlarının seferber edilerek, akademik başarının, sosyal ve kültürel faaliyetlerin, sportif faaliyetlerinin planlamaları okul müdürlerimiz karşılıklı görüşüldü. Ayrıca okullarda bulunan kütüphane ve kitap sayılarının arttırılması, Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi’nde okullarda açılan kurs sayılarının arttırılması ve her öğrencinin en az bir kursa katılması konularında bilgi alış verişinde bulunuldu” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim