Kula ve bölgesinde görülen ‘Mavi Dil’ hastalığı nedeniyle kapatılan Kula Belediyesi Hayvan Pazarı, 13 Kasım Pazartesi günü  yeniden açılıyor

Geçtiğimiz ekim ayında Kula ve bölgesinde küçükbaş hayvanlarda “mavi dil” hastalığının tespit edilmesinin ardından, Hayvan Sağlığı komisyonunun aldığı kararla Kula Belediyesi Hayvan pazarı ikinci bir emre kadar kapatılmıştı.  

Kula’da satılık fabrika Kula’da satılık fabrika


Belediye’den yapılan açıklamada, hastalık riskinin ortadan kalkması ve gerekli hijyen koşullarının oluşturulması amacıyla uzun süre kapalı kalan pazarın 13 Kasım Pazartesi gününden itibaren yeniden  açılacağı belirtildi.


‘Mavi Dil Hastalığı’ Nedir?
Dünyada yaygın şekilde görülen mavi dil hastalığı, koyun, keçi, sığır, deve gibi hayvanlarda görülen bir enfeksiyondur. Culicoides türü böcekler yoluyla hayvanlara bulaşan mavi dil hastalığının insanlara bulaşması söz konusu değildir. Hastalığın tedavisi yoktur. Hastalıkla mücadelenin esasını karantina, hasta hayvanların imhası ve sokucu sineklerle mücadele ile birlikte aşılamalar teşkil eder. Mavi dil aşısı gebe hayvanlarda da yavru atmalara ve anomalili buzağı doğumlarına neden olduğundan gebe hayvanlara da aşı uygulaması tavsiye edilmez.

 

Kaynak: Derya Öztürk