Manisa’da Yaz aylarında belediyeler ve spor kulüpleri tarafından genellikle ücretli olarak düzenlenen spor kurslarına kimi aileler mesafelerin uzak olması, kimileri ise maddi sebeplerden dolayı çocuklarını gönderemiyor. Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, mahallede organize ettiği kurslarla ulaşım ve ücret sorununu ortadan kaldırdı. Spor malzemelerini Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden temin eden Güneş, gönüllü hocalarla birlikte yola çıktı. 100'e yakın çocuk kayıt yaptırdı ve akşama doğru 18:00'de başlayan kurslara devam ediyor.

HAFTADA 4 GÜN DÜZENLİ SPOR

Spor kursları açmalarının en önemli hedefini 'suça sürüklenen çocuk sayısını azaltmak' olarak özetleyen Güneş, "Çocuklarımız haftanın 4 günü okulumuzun bahçesinde, güvenli bir alanda kurs görüyorlar. Amacımız suça sürüklenen çocuk sayısının azaltılması, çocuklarımızın fiziken ve sosyal olarak gelişmeleri ve topluma faydalı birer birey olmaları. Her gün akşama doğru gelip burada spor yapıyorlar, aileleri de gelip onları izleyebiliyor. Böylelikle televizyon izlemeyi, bilgisayar, telefon ve tablet oyunları oynamayı da en aza indiriyorlar. Ayrıca çocuklar haftada 4 gün düzenli spor yaparak obeziteyle de mücadele etmiş oluyor" dedi.

İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ YUNUS ÖZTÜRK’E TEŞEKKÜR

Kursların düzenlenmesinde İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk'ün büyük desteğini gördüklerini belirten Güneş, "Yunus Öztürk müdürümüzü çok teşekkür ediyoruz. İhtiyaç duyduğumuz her konuda bize destek verdi" diye konuştu. Yaklaşık 100 öğrencinin kurslara devam ettiğini ve hem çocukların hem de ailelerin çok memnun olduğunu anlatan Güneş, "Aileler bu kursların her sene yapılmasını istiyor. Bundan sonraki yıllarda da kurslarımızı artırarak devam edeceğiz. Umarım mahalle bünyesinde yapılan bu tür ücretsiz kurslar diğer mahallelere de örnek olur" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kurslarda çocuklara ücretsiz spor eğitimi veren Beden Eğitimi Öğretmeni Sercan Tunç da yaşadığı mahalledeki çocuklara böyle bir katkıda bulunmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi. Tunç, "Biz bu işe gönüllü girdik, mahallemizdeki çocuklara faydalı olmak için. Dezavantajlı çocukları kişisel ve sosyal anlamda bir arada tutmaya çalışıyoruz. Çocuklar zamanlarını boşa harcamasın diye böyle bir çalışma yaptık. Mahalle muhtarımızın bu konuda büyük çabası var, İl Gençlik Müdürümüz Yunus Öztürk'ün çok desteği oldu, kendisine teşekkür ediyoruz. Eğer çocuklara faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim