Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bin 500 nüfusu bulunan Yağcılar Mahallesi,  eksik olan altyapısı nedeniyle zor günlerden geçiyor. Bazı sokaklarda eksik olan altyapı nedeniyle lağım suları sokaklara taşıyor.  Manisa Celal Bayar Üniversitesi yakınında bulunan köyün 21. Yüzyılda pislik içinde olması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Yaz kış aynı sorunla yaşayan mahalleli eksik olan alt yapının artık bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.
“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ ALT YAPI”
Mahallede yaşadıkları sorunla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Cevat Türkyılmaz, “En önemli sorunumuz alt yapı. Ben göreve geleli 8 ay oldu. Geldiğimden beri dilekçe veriyorum. Bu yıl içerisinde yapılacak denildi. Lağım pislikleri yüzünden mahalleli birbirinden şikâyetçi, birbirleriyle kırgınlar.  Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Gezildi, görüldü bazı noktalarda alt yapı yok. MASKİ’nin elemanları 3 defa geldi. Yapılacak denildi ama tarih belli değil” dedi.
“BÜTÇE AÇIĞI VARMIŞ”
Mahalle sakinlerinden Bayram Bağana, “MASKİ’yle görüşmemiz sonucunda bütçe açığının olduğu tarafımıza bildirildi. Lağım pislikleri yüzünden mahalle halkı hem rahatsız hem de şikâyetçi. Kimse kimseyle pislik yüzünden konuşmuyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin Yunt Dağı bölgesine hiçbir çalışması yoktur. Alt yapı yaklaşık 20 yılı aşkın süredir eskimiş şekilde devam ediyor. Aradığımız zaman bir su patlağı olsun 3 gün sonra geliyorlar. Lağım patlağı olsun sallıyorlar 10 gün sonra geliyorlar veya yapmadan gidiyorlar. Yapıldı diye de bize geri dönüş yapıyorlar. O bölgelere gidip bakıyorum yapılmadığını görüyorum. Yapılmadığı için yeniden arıyoruz, yeniden geliyorlar. 3 kez aynı yere gelerek bize kandırmaca yapıyorlar. Yine dördüncü takviye olarak yeniden MASKİ’yi arıyoruz. Yine yapıldı diye dönüş yapıyorlar. Yıl 2022 olmuş 21. Yüzyıldayız ama halen neyle uğraşıyoruz. Yaz kış biz lağım pislikleriyle uğraşıyoruz. Değişen hiçbir şey yok. Yaz geliyor sivrisineklerden, kokudan çok rahatsızız.  Bu yüzden herkes birbirine düşman oldu. Çoluk çocuğumuz geçiyor buradan. Büyükşehir Belediyesi, bizi komşularımızla düşman hale getirdi” diye konuştu.
“HİÇBİR SORUNLA İLGİLENMİYORLAR”
Bir diğer mahalleli Fuat Örnek ise, “Yetkililer, seçim zamanı geldiklerinde buraya geliyor alt yapı başta olmak üzere diğer hizmetlerin yapılacağını söylüyorlar. Seçim geçtikten sonra ne gelip geçiyorlar ne de sorunları çözüyorlar. Seçim sonrası buraya gelen bir tane yetkili görmedim ben. Adamlar hiç gelmiyorlar. Hiçbir sorunla ilgilenmiyorlar. Seçim zamanı gelip anlatıyorlar böyle güzel güzel. Millet de dinliyor. Ondan sonra ne gelen var ne giden. Uğramıyorlar bir daha. Şu hale bakın. 21. Yüzyıldayız. Burada çoluk çocuk oynuyor. Günah değil mi bu insanlara? Böyle bir şey var mı? Hem insanlara hizmet etmek için geliyorsunuz. Algısını vergisini alıyorsunuz. Bir misafir geliyor köyden utanıyoruz biz. Siz ne yapıyorsunuz ne ediyorsunuz diye hiç sormuyorlar ” diyerek tepkisini dile getirdi.
“KOMŞULAR BİRBİRİYLE KÜS”
Raşit Balaban, “Alt yapıdan dolayı biz mahalle sakinleri olarak çok rahatsızız. Bir hizmet alamadığımızdan dolayı mağdur oluyoruz. Çocuklarımız oynayamıyor sokaklarda. Komşular birbiriyle küs” ifadelerini kullandı.
“OYUNU ALAN GİDİYOR”
Mahalle sakinlerinden Muhammet Çetin de yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde dile getirdi: “Burası Manisa’nın gözbebeği olacakken hiçbir hizmet alamıyoruz. Bizim mahalle hepten bitik. Yunusemre Belediyesi’ni arıyoruz, Yunusemre biz bakmıyoruz, Büyükşehir’i arayın. Büyükşehir’i arıyoruz bir karışmıyoruz Yunusemre’yi arayın diyorlar. Biz de artık şaşırdık nereyi arayacağımızı. Benim halim burada perişan. Buradan komşularımız gelip geçiyor. Artık ne diyeceğimi şaşırdım. Biz söyleye söyleye dilekçe yaza yaza elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu sefer komşularımızla sorun yaşar hale geldik. Şu halimize şu manzaraya bakın. Ben komşuma zarar vermek istemem ki! Ben bunları çektirmek için 3 bin TL para verdim. Ben bir işçiyim. Burada bir kanalizasyonumuz olmuş olsa bu sorunlarla uğraşmayacağız. Komşular bize her gün laf söylüyorlar. Yazın çocuklar burada nasıl oynayacaklar? Siyasiler gelirler biz şunları bunları yapacağız derler. Ondan sonra oyunu alan gider. Ondan sonra bir daha ne gelen olur ne giden. Bizim köye hiçbir şey yok. Ben evimin yanına duvar öreceğim ama sırf altyapı yok diye yapamıyorum” dedi.  LEYLA DOĞAN
 
Editör: TE Bilisim