Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 16 Haziran 2022 tarihinde Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi sonucunda Manisa’daki 15 Hastane ve 5 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında 98.40 puanla ikinci, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri arasında birinci oldu.

MANİSA ADSM SÜREKLİ ZİRVEYE OYNUYOR

2013 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimde Manisa ili genelinde 15 Hastane arasında 91 puanla üçüncü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri arasında birinci oldu. 2014 yılı Aralık ayında Sağlık Bakanlığı değerlendirmesi sonucunda Türkiye genelinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri arasında ilk olarak “Bebek Dostu Hastane” ünvanı alan Merkez oldu. 2014 yılında yapılan SHKS değerlendirmesinde Manisa genelinde 15 Hastane ve 5 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında 98 puanla birinci oldu. 2016 yılı sonu itibariyle Sağlık Bakanlığı Verimlilik Karne Değerlendirme sonuçlarına göre Manisa genelinde 15 Hastane ve 5 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında birinci oldu. 18.05.2017 tarihinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzleme Ölçme ve Değerlendirme Verimlilik ve Kalite Yönetimi Daire Başkanlığı Koordinasyonu’nda hastanede yapılan değerlendirme sonucunda 15 Hastane ve 5 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında yine birinci olan Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 16 Haziran 2022 tarihinde yapılan Sağlık Bakanlığı Kalite Değerlendirmesi sonucuna göre pandemi sonrası yapılan denetimde 98.40 puan alıp ikinci olarak başarısını korudu.

BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Başhekim DT. Barış Kaya, sürdürülen başarının bir tesadüf olmadığını bunun ADSM olarak tüm personeliyle ekip ruhunda çalışmakta olduğunu, bu başarının tüm çalışanların başarısı olduğunu söyledi. ADSM Kalite birimine ve tüm birim sorumlularını tebrik etti. Ekip ruhuyla çalışmanın başarıyı getirdiğini vurguladı. Pandemi sonrası yaşanan hasta yoğunluğuna rağmen Özverili ve fedakar çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür etti. Manisa halkına daha iyi bir ağız ve diş sağlığı hizmeti sunabilmek için yapılması gereken daha çok işlerinin olduğunu söyledi. Tabi ki eksikliklerinin olduğunu hastaların daha hızlı hizmet alabilmesi için hasta yoğunluğunun çok olduğu ADSM’de hekim sayısını daha da arttırmak ve büyümek için Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş’un büyük destekleriyle çalışmalarının devam ettiğini belirtti. HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim