İstanbul Barosu’ndan Avukat Nazlı Zeynep Güney, kişisel verilerin korunmasının çok önemli olduğunu anlattı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları bazında nelerin kişisel veriler olarak kabul edildiğini örneklerle açıkladı.


Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği işbirliği ile meslek içi eğitim seminerleri devam ediyor. Manisa Barosu hizmet binasında düzenlenen KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Uygulamalı başlıkta eğitim verildi. İstanbul Barosu’ndan Avukat Nazlı Zeynep Güney, Av. Nermin Nazlı Görgülü ve Bursa Barosu’ndan Av. Umut Emre Yağlıdere konuşmacı olarak katıldı.  Manisa Barosu Genel Sekreteri Av. Tolga Uçarsu, Baro olarak meslek içi eğitimlere önem verdiklerini kaydetti. 8 aylık dönemde olduğu gibi bundan sonra da meslektaşların yararına olacak eğitimleri vermeye devam edeceklerini ifade etti.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI ÖNEMLİ
İstanbul Barosu’ndan Avukat Nazlı Zeynep Güney, kişisel verilerin korunmasının çok önemli olduğunu anlattı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları bazında nelerin kişisel veriler olarak kabul edildiğini örneklerle açıkladı. Güney, “Herkesin kişisel verileri var. Bu kişisel verilerin en baştan temin edilmesinden, kullanılmasına, kullanılırken işlenmesine, işlendikten sonra saklanmasına, saklandıktan sonra imha edilmesine ilişkin tüm sürecin aslında kişinin ulaşabileceği bilgiyi sahip olabileceği bir şekilde yürütülmesi anlaşılıyor aslında” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim