Manisa’da geçtiğimiz ocak ayı içerisinde Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi’nde ormanlık alan içerisinde bulunan 101 ada 291 parselin eko turizm alanına çevrilmesi için  gündeme gelen imar planı, AK Parti ve MHP’nin  oylarıyla meclisten geçti. AK Parti ve MHP’nin oy çokluğuyla meclisten geçirdiği imar planına, CHP ve İYİ Parti red oyu vermişti. 

Mecliste alınan karar sonrası harekete geçen CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve Yiğit Can Özkan konuyu yargıya taşıdı.

“EKOLOJİK TURİZM ADI ALTINDA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

Olayın yargıya taşınmasının ardından gündemi sarsacak açıklamalarda bulunan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, “Dört bir yanı ormanlık alan olan, kadastral yolu dahi bulunmayan bir alanın ekolojik turizm adı altında Cengiz Ergün'e peşkeş çekilmesi işleminin iptali için Manisa 2. İdare Mahkemesinde Büyükşehir Belediyesi Meclis üyemiz Bülent Mersinli ve İl yöneticimiz Av. Yiğitcan Özcan ile dava açtık. Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile söz konusu alanda keşif yapma kararını aldı. Daha keşfe bile gidilmeden arazi için altyapı işlemlerine başladılar. Hem de yüz yıllık çam ağaçlarına kıyarak” dedi. 

“SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTTÜLER”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Yunusemre ilçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, “Biz bu güne kadar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün' ü birçok kere eleştirmişizdir. Usulsüz ve hukuksuz işlemleri dava konusu etmişizdir. Ama bu sefer ki durum apayrı bir durumdur. Burnumuza gelen pis kokuların haklılığı sonunda belgesiyle ortaya çıktı. Açtığımız davada, dava dosyasının mahkeme tarafından ihbar edildiği kişi Cengiz Ergün'ün kızı Merve Ergün oldu. Bu zamana kadar saman altından su yürüten Cengiz Ergün ve şürekası, artık işi azıya almış olacaklar ki, yaptıkları usulsüzlükleri açıktan yapmaya başladılar. Belediye'yi denetime gelen Sayıştay denetmenlerine dahi hakaret etmekten çekinmeyen, türlü türlü hukuksuz ve kanunsuz işlemlere imza atan Cengiz Ergün'ün Manisa'daki çıkar ve rant amaçlı diktatörlüğünü yıkmaya kararlıyız. Cumhuriyet Halk Partisi haramilere geçit vermeyecektir. Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz” dedi. LEYLA DOĞAN

Editör: TE Bilisim